ΠΑΤΡΑ: Εμεινε ανάπηρος, έκανε 28 εγχειρήσεις… αλλά όσοι είχαν την ευθύνη… «έπεσαν» στα «μαλακά»! | dete

ΠΑΤΡΑ: Εμεινε ανάπηρος, έκανε 28 εγχειρήσεις... αλλά όσοι είχαν την ευθύνη... "έπεσαν" στα "μαλακά"!

Ηταν 31 Αυγούστου του 2011, 9 το πρωί, όταν στον υποσταθμό «Πάτρα 3» της ΔΕΗ στο Ζαβλάνι, ένας εργαζόμενος από συνεργείο της Αθήνας, παθαίνει ένα φοβερό ατύχημα, που τον ρίχνει σε κώμα για 4 μήνες και του στερεί τη σωματική του ακεραιότητα για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο 41χρονος τότε εργαζόμενος, από τα 20.000 βολτ που τον χτύπησαν, έχασε τα δύο του χέρια, ενώ αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα κινητικά προβλήματα στα πόδια. Επιπλέον, τα εγκαύματα που είχε υποστεί, ήταν τόσο σοβαρά που επλήγησαν ακόμα και εσωτερικά του όργανα. Το θύμα έχει κάνει μέχρι σήμερα 28 εγχειρήσεις και έμεινε για ένα χρόνο στην εντατική, ενώ ο ακρωτηριασμός των άνω άκρων του, έχει γίνει τόσο ψηλά, που ήταν αδύνατο να τοποθετηθούν τεχνητά μέλη.
Η δίκη για το εργατικό ατύχημα έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Πρωτοδικείο Πατρών και το δικαστήριο κατάληξε τότε στην καταδίκη τεσσάρων ατόμων, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια. Χθες εγινε το Εφετείο. Καταδθικαστηκαν 3 από τους 4 κατηγορούμενους. Σε φυλάιση 10 έως και 24 μηνών σε όλους με τριετή αναστολή. Ο τέταρτος αθωώθηκε.