ΠΑΤΡΑ: Εκπαιδευτικός «κατηγορείται» πως έστελνε σεξιστικά μηνύματα σε συναδέλφους του… μέσω υπηρεσιακού υπολογιστή | dete

ΠΑΤΡΑ: Εκπαιδευτικός "κατηγορείται" πως έστελνε σεξιστικά μηνύματα σε συναδέλφους του... μέσω υπηρεσιακού υπολογιστή

Μία ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση απασχολεί τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα καθώς και την εισαγγελία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Η υπόθεση αφορά εκπαιδευτικό της περιοχής ο οποίος φέρεται ως αποστολέας ηλεκτρονικών μηνυμάτων με σεξιστικό και άλλο περιεχόμενο προς συναδέλφους του, μέσω του υπηρεσιακού υπολογιστή. Ο σκοπός δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, εάν δηλαδή επρόκειτο για παρενόχληση ή χοντροκομμένο αστεϊσμό που συνηθίζεται ακόμα και σε εργασιακούς χώρους.
Ο περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ.  Αφράτης έχοντας στα χέρια τους σχετικές καταγγελίες έχουν ξεκινήσει την έρευνά τους με ιδιαίτερη προσοχή και εχεμύθεια. Δεν αποκλείεται πάντως η όλη υπόθεση να έχει και διαπροσωπικές προεκτάσεις. Στην παρούσα φάση πάντως δεν υπαρχει τίποτα βέβαιο και όλα διερευνώνται. Ηδη όμως έχει προκληθεί θόρυβος και έχει δοθεί τροφή για ανάπτυξη διάφορων σεναρίων. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιόν.