ΠΑΤΡΑ – ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ! Κίνδυνος για τους πολίτες τα 15 σιντριβάνια στις Πλατείες | dete

ΠΑΤΡΑ - ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ! Κίνδυνος για τους πολίτες τα 15 σιντριβάνια στις Πλατείες

Εν δυνάμει μολυσματικές πηγές για τον πληθυσμό της Πάτρας και ειδικότερα για τη λεγεωνέλλα, είναι τα 15 ανοιχτά σιντριβάνια του Δήμου Πατρέων. Ερευνα του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών εντόπισε στα νερά των σιντριβανιών σε ποσοστό 80% είδη λεγεωνέλλας ενώ δεν βρέθηκε υπολειμματικό χλώριο.
Συγκεκριμένα η μονάδα I Water Food του Εργαστηρίου Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρέων στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που πραγματοποιεί με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία, πραγματοποίησε αξιολόγηση της λειτουργίας των 15 ανοιχτών σιντριβανιών του Δήμου Πατρέων και μετρήσεις της συγκέντρωσης του βακτηρίου λεγεωνέλλα.
Η ΟΜΑΔΑ
Την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου αποτελούσαν η βιολόγος Βένια Σταύρου και η νοσηλεύτρια Ηλέκτρα Σαβογλίδου ενώ την επίβλεψη είχε ο καθηγητής του Τμήματος Απόστολος Βανταράκης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου «The 6th meeting of the ESCMID Study Group for Legionella Infections (ESGLI)».