ΠΑΤΡΑ: Γνωρίζει τον κόσμο περπατώντας | dete

ΠΑΤΡΑ: Γνωρίζει τον κόσμο περπατώντας

Ο Αντρέα Αβάκοφ κατάγεται από τη Ρήγα της Λετονίας και ταξιδεύει με τα πόδια. Το ταξίδι του ξεκίνησε από τη Γερμανία στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Ταξιδεύω γιατί θέλω να γνωρίσω της αληθινή ζωή. Αλλοι άνθρωποι μπορεί να διαθέτουν τα χρήματα για να το κάνουν. Εγώ όχι…». Κάπως έτσι έφτασε στην Πάτρα.
Η πορεία του δεν ήταν ανέφελη. Κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα μετά από το ξεκίνημα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Συνέχισε όμως και έφτασε με τα πόδια στις Αλπεις περπατώντας περίπου 1.000 χιλιόμετρα και έφτασε στην Ιταλία. Στην Ανκόνα τον βοήθησαν να βρει τους πόρους για να ταξιδέψει με πλοίο μέχρι την Πάτρα. Εχει διαπιστώσει ότι το να ταξιδεύεις με τους όρους που το κάνει ο ίδιος μπορεί να είναι πνευματικό όμορφο, αλλά είναι οδυνηρό σωματικά.
Στο διάστημα του τελευταίου μήνα που βρίσκεται στην Πάτρα άρχισε να γράφει ένα βιβλίο, κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο. «Δεν έχω ξαναγράψει βιβλίο. Πάντα όμως μου άρεσε να γράφω και μου έλεγαν ότι έχω ταλέντο…». Στο πρώτο μέρος καταγράφει τη ζωή του πριν από το ταξίδι, στο δεύτερο μέρος καταγράφει το ταξίδι και στο τρίτο αναπτύσσει το σκεπτικό του για το πώς είναι να ζεις χωρίς χρήματα.
Πιστεύει ότι όλα βρίσκονται στο μυαλό μας. Το ποσό των δέκα ευρώ που είναι για άλλους μικρό, για τον Αντρέα είναι αρκετό για να διανύσει τα επόμενα 100 χιλιόμετρα στην προσωπική ταξιδιωτική του κλίμακα. «Η διαδικασία αυτή με βοηθάει να κατανοήσω πώς λειτουργεί το χρήμα…».
Για τον Αντρέα, η συγγραφή του βιβλίου είναι σαν ένα είδος ψυχανάλυσης. Για παράδειγμα, τον βοήθησε να κατανοήσει τη στάση της μητέρας του, με την οποία είχαν διαφωνήσει έντονα. Διαπίστωσε ότι την έκρινε αυστηρά και αυτή τη στάση είχε απέναντι και σε άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.
Πιστεύει ότι ταξιδεύοντας βρίσκεις περισσότερη εσωτερική δύναμη και χαρά. Ο επόμενος στόχος του είναι να επισκεφθεί ασιατικές χώρες για να γνωρίσει τις θρησκείες τους.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ