ΠΑΤΡΑ: Γκοτσόπουλο ή Μαστοράκου; Τα σενάρια για τον υποψήφιο Δήμαρχο με “στήριξη” από τη ΝΔ | dete

ΠΑΤΡΑ: Γκοτσόπουλο ή Μαστοράκου; Τα σενάρια για τον υποψήφιο Δήμαρχο με "στήριξη" από τη ΝΔ

Τουλάχιστον, μέχρι και την τρέχουσα φάση, μία ταχύτητα δεν υπάρχει στη φιλελεύθερη περιοχή, όπου αναπτύσσονται διάφορες ορατές και αόρατες πρωτοβουλίες, που εν μέρει αφορούν τον Δήμο, εν μέρει τις ισορροπίες μεταξύ πολιτικών πυρήνων, τους ανταγωνισμούς, τις διαφορετικές επιδιώξεις. Αλλά και τις ιδεολογικές διαφορές.
Οι ειδήσεις χθες Παρασκευή, μέσα σε μια εορταστική δίνη, ήταν δύο:
@Ο ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είχε συναντήσεις με επιτελικά στελέχη του κόμματος. Φέρεται ότι συνάντησε κατ' αρχήν φιλικό κλίμα. Δεν ξέρουμε αν περιμένει πως υπάρχει προοπτική να δώσει το κόμμα κάποια στήριξη. Δεν ξέρουμε αν επιθυμεί καν στήριξη. Δίνει την εντύπωση πως αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι αυτή καθ' αυτή η φιλική αντιμετώπιση.
Οπως ξέρουμε, στη ΝΔ διαγράφονται δύο τάσεις. Κατά τη μία, η Πειραιώς θα δώσει (ή πρέπει να δώσει) στήριξη σε υποψήφιο, χωρίς κατ' ανάγκην να καταστρέψει σχέσεις με άλλους ενδιαφερόμενους. Κατά την άλλη, εφόσον οι συνθήκες δεν το ευνοούν, λόγω ισορροπιών, αλλά και λόγω θολότητας καταστάσεων, δεν θα δώσει καμία στήριξη, και θα αφήσει «τον καλύτερο να κερδίσει».
@ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ το σενάριο «Αννα Μαστοράκου». Οπως ξέρουμε ήδη μετά την εντυπωσιακή της επιτυχία στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, κάποιοι παράγοντες του κόμματος, σε Πάτρα και Αθήνα, είχαν σκεφτεί ότι η κ. Μαστοράκου είναι ο άνθρωπος που έψαχνε η φιλελεύθερη παράταξη. Η ίδια δεν ήταν αρνητική. Είχε επιλέξει μια διπλωματική απάντηση, ότι δηλαδή προείχε ο Ιατρικός Σύλλογος. Επανήλθαν στην κατεύθυνσή της παράγοντες με σχετική κρούση. Και πάλι δεν είναι αρνητική. Αλλά φέρεται ότι την ενδιαφέρει μια συντεταγμένη εκπροσώπηση στην κάλπη, γιατί η πολυδιάσπαση των δυνάμεων θα είναι μια ματαιοπονία με όχι καλή επίδραση στην ίδια και την συνδικαλιστική της ιδιότητα.
Ολα δείχνουν ότι θα χρειαστεί μεγάλος κύκλος για να ληφθούν αποφάσεις. Και στον κύκλο αυτόν ρόλο έχουν ή επιδιώκουν να έχουν πολλοί. Φυσιολογικό αυτό σε μια φάση έξαρσης του κόμματος εν όψει των βουλευτικών εκλογών, και των ποικίλων παράλληλων διαγωνισμών που συνηθίζονται σ' αυτές τις περιπτώσεις.