ΠΑΤΡΑ: Αύριο έρχεται ο Σπίρτζης – Φουντώνουν τα σενάρια για υπογειοποίηση | dete

ΠΑΤΡΑ: Αύριο έρχεται ο Σπίρτζης - Φουντώνουν τα σενάρια για υπογειοποίηση

Ο υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης ανεβαίνει αύριο στην Πάτρα με το σενάριο της εξαγγελίας εκ μέρους για υπογειοποίηση του τρένου από το ύψος του Καστελοκάμπου να «φουντώνει.

Ο υπουργός – η επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης του αν δεν αλλάξει κάτι αναμένεται σήμερα – εκτιμάται πως θα αναφερθεί γενικότερα στα έργα του σιδηροδρόμου με ειδική αναφορά στο κεφάλαιο της υπογειοποίησης, ενώ από την ατζέντα δεν θα λείψει καθώς θα υπάρξει ειδική ενότητα η αναφορά στην Πατρών – Πύργου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των διαγραμμάτων ως προς τις εργολαβίες.

Ο κ. Σπίρτχης είχε δεσμευτεί να απαντήσει για το σημείο που θα ξεκινά η υπογειοποίηση μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης η οποία θα «έδειχνε»  αν αυτό μπορεί να γίνει από το ύψος του Καστελόκαμπου.
Η μελέτη για το τμήμα Κανελλοπούλου – Άγιος Διονύσιος  περιλαμβάνει διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή, ενώ το έργο θα φτάσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, με την χρηματοδότηση του να είναι εξασφαλισμένη μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Μαζί με τις μελέτες αυτές είχε ανακοινωθεί  θα γίνουν και οι μελέτες που αφορούν στη σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το νέο λιμάνι της Πάτρας.