ΠΑΤΡΑ: Αντίο παπά – Γιάννη! “Εφυγε” ο ιερέας της καρδιάς μας | dete

ΠΑΤΡΑ: Αντίο παπά - Γιάννη! "Εφυγε" ο ιερέας της καρδιάς μας

Θρήνος στην Πάτρα! "Εφυγε" από την ζωή ο αιμοδότης της Εκκλησίας μας, ο π. Γιάννης Σταυρόπουλος, μετά από "μάχη" που έδινε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών! Ο αγαπητός ιερέας της πόλης μας και η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών είχε ατύχημα μέσα στο σπίτι του πριν εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στην ΜΕΘ Ενηλίκων.

Ο παπά-Γιάννης Σταυρόπουλος,  εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελούσε ένα σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν, φροντίζοντας όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.

Η δράση του δεν περιοριζόταν στην ενορία του Παντοκράτορα, , αλλά επεκτεινόταν σε πολλά σημεία της πόλης και εφθανε ως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αφού πολλοί ηταν οι κρατούμενοι που ειχαν δεχθεί τη συμπαράσταση και την φροντίδα του.