ΠΑΤΡΑ: Ανοιξαν οι κάλπες – 281.000 οι εκλογείς στην Αχαϊα | dete

ΠΑΤΡΑ: Ανοιξαν οι κάλπες - 281.000 οι εκλογείς στην Αχαϊα

Ημέρα εκλογών σήμερα Κυριακή για την ανάδειξη του νέου εθνικού κοινοβουλίου και του Πρωθυπουργού της χώρας . Στην Αχαΐα μπορούμε να σταυρώσουμε μέχρι τρεις υποψηφίους. Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.

Η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπενθυμίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΣ συνιστά προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr, στην ειδική εφαρμογή «Μάθε που Ψηφίζεις» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, το υπουργείο προτείνει πρώτα τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που Ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

 Δυτ. Ελλάδα: 686.902 ψηφοφόροι στις 1.616 κάλπες 

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ομαλή διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της Συνολικά στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν 1.616 Εκλογικά Τμήματα και 7 Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 686.902 εκλογείς της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Π.Ε. Αχαΐας το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 281.095 εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα είναι 636, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας το εκλογικό σώμα αποτελείται από 236.918 και τα εκλογικά τμήματα είναι 561, ενώ στην Π.Ε. Ηλείας οι 168.889 εκλογείς θα ψηφίσουν σε 419 εκλογικά τμήματα.

Επίσης, 14.958 ετεροδημότες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε άλλες περιοχές όπου διαμένουν. Γι’ αυτούς θα λειτουργήσουν συνολικά 50 Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών σε όλη τη χώρα.

 

Η Αχαϊα ...πρωταγωνίστρια των εκλογών

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η εκλογική περιφέρεια στην οποία η εταιρεία singular για λογαριασμο του Υπουργείου Εσωτερικών, εφοδίασε τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους με τάμπλετ, είναι αυτή της Αχαΐας.

Σκοπός της κίνησης, είναι η άμεση και χωρίς καθυστερήσεις ροή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήμα του Νομού, στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου, που φέρει και την ευθύνη της μετάδοσης των τελικών αποτελεσμάτων.