ΠΑΤΡΑ: Ένοικοι πολυκατοικιών δεν μιλούν μεταξύ τους λόγω κοινοχρήστων | dete

ΠΑΤΡΑ: Ένοικοι πολυκατοικιών δεν μιλούν μεταξύ τους λόγω κοινοχρήστων

Θέμα με τα κοινόχρηστα υπάρχει για ακόμα μία χρονιά σε πολυκατοικίες της Πάτρας, με τους λιγοστούς ένοικους να πληρώνουν τα ποσά που τους έρχονται κάθε μήνα και τους υπόλοιπους (την πλειοψηφία δηλαδή) να χρωστούν σημαντικά ποσά που ξεκινούν από τα 150 με 200 ευρώ και φτάνουν έως τα 500 και τα 600.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι πολλοί τα χρήματα που οφείλουν δεν έχουν να κάνουν με κάποια αμέλεια τους, αλλά με το ότι δεν τους περισσεύουν και ότι αναγκαστικά βάζουν προτεραιότητες, αφήνοντας τα κοινόχρηστα στη άκρη.

Το ζήτημα όμως είναι ότι στις περισσότερες πολυκατοικίες την διαχείριση των κοινοχρήστων έχουν αναλάβει γραφεία που μαζί με τις υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρουν, κάνουν και αυτή τη δουλειά.

Τα γραφεία αυτά αφήνουν προειδοποιήσεις κάθε τόσο τοιχοκολλώντας τες στα ασανσέρ και στους διαδρόμους εισόδου, προειδοποιώντας τους ενοίκους να πληρώσουν, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα, ακόμα και με το ρεύμα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται από τους επαγγελματίες που διαθέτουν τέτοιου είδους γραφεία που αναλαμβάνουν τα κοινόχρηστα ένα μεγάλο μέρος των πολυκατοικιών της Πάτρας χρωστάει το ρεύμα των κοινοχρήστων στην ΔΕΗ και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μείνει χωρίς φως και ασανσέρ.

Υπάρχουν επίσης και άλλες περιπτώσεις πολυκατοικιών που χρειάζεται να προχωρήσουν σε ανασκευή του ανελκυστήρα τους λόγω παλαιότητας όμως δεν το κάνουν γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα, ενώ φυσικά υπάρχουν και άλλες που οφείλουν χρήματα στα συνεργεία καθαρισμού τα οποία είναι αναγκασμένα να κυνηγούν τα λεφτά τους. 

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχουν και αρκετά γραφεία που αναλαμβάνουν υπηρεσίες κοινοχρήστων, χωρίς καν να έχουν την σχετική άδεια από τον νόμο. Γραφεία καθαριότητας που παίρνουν πάνω τους και τα κοινόχρηστα για ένα επιπλέον έσοδο. Σε γενικές γραμμές γίνεται ένας χαμός με το θέμα των κοινοχρήστων.

Κι υπάρχουν πλέον αρκετοί ένοικοι που έχουν κόψει την καλημέρα στους γείτονες τους εξαιτίας αυτού του θέματος. Ωραία πράγματα με λίγα λόγια.