Ο «φύλακας» των αγώνων! 65 εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες ήταν στην διάθεση των αθλητών-25 εθελοντές Νοσηλευτικής | dete

Ο «φύλακας» των αγώνων! 65 εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες ήταν στην διάθεση των αθλητών-25 εθελοντές Νοσηλευτικής

Μεγάλη ήταν η προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας. Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κάλυψε υγειονομικά όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, καθ' όλη τη διάρκεια τους, με την παρουσία εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών και στις τρεις εγκαταστάσεις των Παράκτιων, στην «Άρτεμις», στην «Ηρώ», αλλά και στο κολυμβητήριο «Πεπανός».

Συγκεκριμένα 65 εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες ήταν στην διάθεση των αθλητών των 26 χωρών που είχαν έρθει στην Πάτρα για τους αγώνες, ενώ μαζί με αυτούς θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τους 25 εθελοντές Νοσηλευτικής που είχαν σταλεί από την διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος, προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

 Ναυαγοσωστικό και τροχόσπιτο

Πέρα από το έμψυχο δυναμικό που διέθεσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, όλες αυτές τις ημέρες που η πόλη κατάφερε να ενώσει τη Μεσόγειο, προσέφερε και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, αλλά και ένα τροχόσπιτο που λειτουργούσε ως ένας ξεχωριστός σταθμός – ιατρείο πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν αυτός που προσέφερε δωρεάν αναλώσιμο φαρκαμευτικό και υγειονομικό υλικό στην Οργανωτική Επιτροπή, καλύπτοντας έτσι από κάθε πλευρά υγειονομικά τη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιώργος Νιάρος, μιλώντας για την προσφορά του μεγαλύτερου εθελοντικού φορέα στην διοργάνωση που  φιλοξενήθηκε στην Πάτρα για μία περίπου εβδομάδα τονίζει τα εξής:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή που η Πάτρα ανέλαβε αυτή τη διοργάνωση έθεσε στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και της πόλης τις δυνάμεις του, προκειμένου να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του στη διακπεραίωση της σημαντικής αυτής αποστολής που είχε αναλάβει η αχαϊκή πρωτεύουσα».

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχαν σχεδιάσει ένα ειδικό πλάνο για την κάλυψη της διοργάνωσης, τόσο στα γήπεδα της άμμου, όσο και στα σπορ της θάλασσας, θέλοντας να  εκπληρώσουν τον στόχο τους που δεν ήταν άλλος από την άμεση παρέμβαση σε οποιοδήποτε πρόβλημα και να προέκυπτε.

Με βάση αυτό κινήθηκαν, με αποτέλεσμα να κυλήσουν όλα ομαλά. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις τουλάχιστον,  σε αυτή της Ελληνίδας αθλήτριας του Rowing Beach Spint που έπαθε κρίση πανικού και μιας ακόμα Ελληνίδας αθλήτριας στο Finswimming Open Water Relay που εμφάνιση έντονα σημάδια κόπωσης μέσα στο νερό, οι παρεμβάσεις των εθελοντών ήταν άμεσες και ίσως και σωτήριες.

Σε γενικές γραμμές ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδειξε για ακόμα μία φορά το έντονο κοινωνικό του πρόσωπο και ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και στις μεγάλες αθλητικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχοντας μια ενεργητική παρουσία όχι μόνο για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, αλλά δηλώνοντας παρών και στα σπουδαία δρώμενα που αφορούν την κοινωνία, όπως επιτάσσει το εθελοντικό πνεύμα των μελών του.

Ο Γιώργος Νιάρος τονίζει: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει μία πολύπλευρή, πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση στο εθελοντικό του έργο και είναι πάντα ανοικτός στο να προσφέρει στις μεγάλες μαζικές εκδηλώσεις, σε όποια κατεύθυνση και χαρακτήρα έχουν αυτές».

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)