Ο Τζαβάρας ρίχνει ευθύνες στο Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών για το ΤΕΦΑΑ | dete

Ο Τζαβάρας ρίχνει ευθύνες στο Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών για το ΤΕΦΑΑ

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αναστέλλει την ίδρυση 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και της σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, με το επιχείρημα ότι «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση», έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Ηλείας.

Η επί της ουσίας κατάργηση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) με έδρα στον Πύργο, έρχεται μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής. Και τα δύο Τμήματα επρόκειτο να λειτουργήσουν υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για την Ηλεία έχει κινητοποιήσει τους φορείς και τους κατοίκους της Ηλείας. Μάλιστα, την Δευτέρα ο Δήμος Πύργου παρέμεινε κλειστός, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση μετώπου για την διεκδίκηση λειτουργίας της σχολής.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ Πύργου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του για το θέμα ο βουλευτής της ΝΔ: «Εφόσον μέχρι 31 Ιουλίου 2019 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών δεν εξέδωσε την απαιτούμενη για την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πύργου ως άνω απόφασής της, ήταν βέβαιη η μη λειτουργία του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πύργου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως. […]

Ηκα Κεραμέως δεν κατήργησε το ΤΕΦΑΑ Πύργου, αλλά ήταν υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του ύστερα από την παράλειψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να εκδώσει την απαιτούμενη από το νόμο Γαβρόγλου απόφασή της για έναρξη λειτουργίας του τμήματος αυτού κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021».