Ο Πελετίδης αποφασίζει! Ποιος θα τοποθετηθεί σε ποιο πόστο στο δήμο; Πληροφορίες περί διεύρυνσης… | dete

Ο Πελετίδης αποφασίζει! Ποιος θα τοποθετηθεί σε ποιο πόστο στο δήμο; Πληροφορίες περί διεύρυνσης...

Αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα  η δημοτική αρχή της Πάτρας ορκίζεται εκ νέου στο Αίθριο του  Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, μετά την μεγάλη νίκη που κατάφερε να πετύχει στις εκλογές του Μαΐου, όταν ο λαός της αχαϊκής πρωτεύουσας ανανέωσε  την πίστη του στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και στους συνεργάτες του.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως πλέον, στο παρά πέντε της ανανέωσης αυτής, είναι ποιοι θα αποτελέσουν τους συνεργάτες του Κώστα Πελετίδη και κατά πόσο η νέα δημοτική αρχή θα φρεσκαριστεί από καινούργια πρόσωπα, χωρίς να είναι απαραίτητο αυτά να προέρχονται από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Σιγή Ιχθύος

Ο Κώστας Πελετίδης, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, έχει προχωρήσει σε κάποιες αποφάσεις, κρατώντας όμως καλά κλειστά όλα τα χαρτιά του και τηρώντας σιγή ιχθύος  για τα πρόσωπα που θα επιλέξει, αποφεύγοντας να μιλήσει για το ζήτημα ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες.

Σίγουρα και δεδομένα θα πρέπει να θεωρούνται τα εξής: Στην δημοτική αρχή θα γίνουν αρκετές αλλαγές, θα υπάρξει ένας ουσιαστικός αέρας ανανέωσης και οι αποφάσεις που θα παρθούν θα έχουν τη πνοή συνεργασιών πέρα από το  μονοδιάστατο χαρακτήρα που θα καθορίζεται από το κόμμα.

Ο Κώστας Πελετίδης, άλλωστε, θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις επιλογές των προσώπων, έχοντας πλέονένα σημαντικό βάρος ως πολιτική προσωπικότητα με ισχύ εντός του κόμματος. Με λίγα λόγια, το ΚΚΕ είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις Πελετίδη όποιες και αν είναι αυτές.

 

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Παύλο Στάμο;

Σε επίπεδο προσώπων οι αλλαγές είναι δεδομένες από τη στιγμή που τρία πρόσωπα κλειδιά της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Μιλάμε ασφαλώς για τον Παύλο Στάμο, τον Νίκο Χρυσοβιτσάνο και την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με τον Παύλο Στάμο από τη στιγμή που πέρα από τον Χρήστο Κορδά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχει άλλον επαγγελματία από τον τομέα των τεχνικών επαγγελμάτων (εκτός του Ανδρέα Παπανικήτα που είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος), εκλεγμένο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ποιος θα αντικαταστήσει τον αντιδήμαρχο πολεοδομικού σχεδιασμού; Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Χρήστος Κορδάς να αναλάβει και αυτή την αντιδημαρχία, κρατώντας ταυτόχρονα και την αντιδημαρχία έργων, αφήνοντας ωστόσο τους τομείς της καθαριότητας και ίσως του μηχανολογικού εξοπλισμού για άλλα πρόσωπα.

Ο Χρήστος Κορδάς με βάση τις εκτιμήσεις είναι ο μοναδικός από την προηγούμενη δημοτική αρχή  που είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει στο πόστο του, έχοντας να ολοκληρώσει ένα πακέτο έργων που αφορούν τη πόλη, με βασικότερα την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και του θαλάσσιου μετώπου.

 

Περισσότερες οι αντιδημαρχίες

Οι αντιδημαρχίες έτσι και αλλιώς αυτή τη φορά δεν θα είναι ίδιες, ενδέχεται να είναι περισσότερες  (εννιά είναι το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος) με τον Κώστα Πελετίδη να σκέφτεται να προχωρήσει σε μία ξεχωριστή αντιδημαρχία αθλητισμού ή να επανιδρύσει τον Οργανισμό  Νεολαίας και Άθλησης, αλλά και μία ακόμα αντιδημαρχία που να αφορά τα θέματα τουρισμού,  κάτι που έχει ζητηθεί  από επαγγελματίες και από φορείς, δίνοντας μία απάντηση στις κριτικές που κατά καιρούς η δημοτική αρχή έχει δεχθεί σχετικά με το θέμα.

Πάντως, από εκεί και πέρα τα πάντα παίζονται σε επίπεδο προσώπων και κανείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για την θέση του. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα πόστα όπου υπάρχει επιτυχημένο έργο όπως για παράδειγμα στα κοινωνικά ζητήματα και στον Κοινωνικό Οργανισμό, στις γηπεδικέςεγκαταστάσεις και στο Παμπελοποννησιακό, στα οικονομικά θέματα ή  ακόμα και στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Είναι  σίγουρο ότι και εκεί θα υπάρξουν αλλαγές με τον Κώστα Πελετίδη να λαμβάνει υπόψη του και τον παράγοντα του κορεσμού ή και της ψυχολογικής φθοράς, αλλά και τις δυνατότητες ή τα αποαγορευτικά, του νέου νόμου. Σίγουρο είναι επίσης ότι θα αξιοποιηθεί  ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανεξάρτητα αν εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο, με τον καθένα από αυτούς να προσφέρει έργο σε συγκεκριμένους τομείς και αρμοδιότητες, παίρνοντας συμπληρωματικούς ρόλους ανεξαρτήτως των αντιδημαρχιών.

 

Σαμούρη, Τογιοπούλου, Κουρή και το σενάριο Ψωμάς

Τέλος, σε ότι αφορά τα πρόσωπα που ακούγεται ότι θα  συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή η Βίβιαν Σαμούρη λέγεται ότι θα αναλάβει πόστο στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και στους Παιδικούς Σταθμούς, ενώ αν τελικά υπάρξει συνεργασία με τον Πέτρο Ψωμά (γιατί μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο), αυτός θα αναλάβει μάλλον τα ηνία του Καρναβαλικού Οργανισμού, θέση για την οποία «παίζει» και το όνομα της ΤέτηςΤζαμαλούκα.

Όσο για το κενό της Κατερίνας Γεροπαναγιώτη στην θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όλα δείχνουν ότι η πρόταση του δημάρχου θα αφορά το πρόσωπο της Αναστασίας Τογιοπούλου που έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα.

Σε θέση- κλειδί αναμένεται να δούμε και την Ήρα Κουρή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνη των παιδικών κατασκηνώσεων στην πλαζ, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η κ. Γεροπαναγιώτη προορίζεται για κάποιο πόστο παρά το γεγονός ότι δεν εξελέγη.

(απο εφημερίδα 7Μέρες Ενημέρωση)