Ο «Πατρινός» Χρήστος Ροϊλός Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας | dete

Ο «Πατρινός» Χρήστος Ροϊλός Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Τους νέους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας. Όπως ήδη έχουμε γράψει την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει το στέλεχος του ΟΑΕΔ και Τομεάρχης Εργασίας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καρβέλης.

Όμως ένας, κατά μία έννοια Πατρινός, αναλαμβάνει και στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Πρόκειται για τον παλιό μας γνώριμο, από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάτρα 2006, Χρήστο Ροϊλό.

(Στην κεντρική ΦΩΤΟ ο κ. Ροϊλός αριστερά, με τον Ιταλό σκηνοθέτη και ηθοποιό Roberto Benigni και τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Αλέξη Αλάτση)

Τότε είχε διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού της Πολιτιστικής από την κυβέρνηση της ΝΔ και επί υπουργίας Πέτρου Τατούλη.

Η σχέση του όμως με την Πάτρα είχε ξεκινήσει πολύ παλιότερα, από τα φοιτητικά του χρόνια καθώς έχει σπουδάσει Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Από εκείνη την περίοδο είχε ξεκινήσει και την πολιτική του δράση.

Ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Αργότερα, την περίοδο 1991-1994, ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1995 ήταν υποψήφιος πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, στο 3ο Συνέδριό της. Ίδρυσε το φιλελεύθερο forum νεολαίας «Πρόβα Πολιτικής» ενώ το 1997 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός από τον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ο Χρήστος Ροϊλός, επί κυβερνήσεων ΝΔ έχει επίσης διατελέσει, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης» και Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας, Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου 'Αττικόν'.