Ο Οδοντωτός ανάμεσα στις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου | dete

Ο Οδοντωτός ανάμεσα στις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου

 

Η Guardian κατάφερε να συγκεντρώσει τις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου που μπορεί να κάνει κάποιος μόνο με μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η έκπληξη εδώ είναι ένας πανέμορφος ελληνικός προορισμός, τα Καλάβρυτα, στα οποία μπορεί κάποιος να φτάσει με τον θρυλικό Οδοντωτό,.

Ανάμεσα στις 10 καλύτερες και οικονομικές διαδρομές βρίσκονται το δωρεάν τραμ της Μελβούρνης στην Αυστραλία, το τελεφερίκ στην Κολομβία με κάτι λιγότερο από 1 δολάριο, το θαλάσσιο λεωφορείο Alilaguna στη Βενετία και το τρένο της γραμμής από το Derry στο Coleraine της Βόρειας Ιρλανδίας, μια διαδρομή που ακολουθεί τις ακτές της χώρες και αποκαλύπτει ένα μαγευτικό τοπίο. Άλλες πρωτότυπες διαδρομές που συμπεριλαμβάνονται: ταξίδι με ferry στην Αλάσκα, οινογνωσία σε λεωφορείο στην Αργεντινή, διανυκτέρευση στο παραδοσιακό τρένο στο Βιετνάμ και φυσικά ο δικός μας Οδοντωτός.

Το ιστορικό τρένο έχει εύρος γραμμής 75 εκατοστά και είναι από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα. Είναι οδοντωτή σιδηροδρομική γραμμή στενού εύρους στην Αχαΐα που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα. Ο Οδοντωτός από το Διακοπτό εισέρχεται στο φαράγγι του Βουραϊκού.