Ο ΟΑΕΔ αλλάζει και γυρίζει σελίδα – Τα βασικά σημεία του νέου μοντέλου | dete

Ο ΟΑΕΔ αλλάζει και γυρίζει σελίδα - Τα βασικά σημεία του νέου μοντέλου

Ο ΟΑΕΔ  αλλάζει, εξελίσσεται και στόχος είναι να μετατραπεί σε οργανισμό-συνώνυμο της απασχόλησης και σε μηχανισμό ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών και όχι απλώς, διανομής επιδομάτων.

Σε αυτό συμφώνησαν όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στην ημερίδα για την ολοκλήρωση του προγράμματος του Επαναπροσδιορισμού του Επιχειρησιακού του Μοντέλου, χάρη στο οποίο ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού περνάει στη νέα εποχή αποτελεσματικότερης καταπολέμησης της ανεργίας.

Την εκδήλωση προλόγισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου, το «παρών» έδωσαν οι υφυπουργοί Κώστας Μπάρκας, Αναστάσιος Πετρόπουλος ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία και η τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή του τομέα Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιόστ Κόρτε.

Η ημερίδα άρχισε με χαιρετισμό της Έφης Αχτσιόγλου η οποία στάθηκε στα επιτεύγματα του υπουργείου Εργασίας από κοινού με τον ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας. H υπουργός δήλωσε: "Η μεγαλύτερη μάχη που δίνουμε ως κυβέρνηση είναι αυτή για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Στη μάχη αυτή υπάρχουν απτά αποτελέσματα που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε και μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους, η θέσπιση κανόνων στα ωράρια και τις υπερωρίες, στις εργολαβίες και στην πληρωμή των μισθών, η μείωση της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα είναι μόνο κάποιες από τις κεντρικές παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια. Δεσμεύσεις τις οποίες κάναμε πράξη απέναντι στους εργαζόμενους του τόπου, που απώλεσαν πολλά την περίοδο της κρίσης.

Στη μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας κεντρικός επιχειρησιακός μας βραχίονας είναι ο ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ που αναβαθμίζεται με στόχο να οδηγήσει κάθε άνεργο σε μια νέα θέση εργασίας. Η προσπάθεια μας είναι σε εξέλιξη και τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το ΣΕΠΕ και ο ΟΑΕΔ βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου της ανάκτησης της εργασίας στον τόπο μας".