Ο “Μικρός Πρίγκιπας” ανεβαίνει στο “Μηχανουργείο” της Πάτρας | dete

Ο "Μικρός Πρίγκιπας" ανεβαίνει στο "Μηχανουργείο" της Πάτρας

Το αριστούργημα του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο που αγαπήθηκε όσο λίγα, ζωντανεύει στη σκηνή του Μηχανουργείου, στην Πάτρα.

Την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, που ζει σε ένα μικρό πλανήτη, τη διηγείται ένας πιλότος που τον γνώρισε λίγες μέρες πριν φύγει από τη Γη. Μας πληροφορεί πως στον πλανήτη αυτό φυτρώνουν λουλούδια, φυτρώνουν όμως και μπαομπάμπ. Αυτά είναι επικίνδυνα φυτά που αν ο Πρίγκιπας τα αφήσει να μεγαλώσουν τότε θα καταστρέψουν τον πλανήτη του, όπως κάθε άσχημο συναίσθημα ή κάθε κακή συνήθεια που απειλεί να καταστρέψει τον μικρόκοσμό μας. Για αυτό τα ξεριζώνει μόλις φυτρώσουν.

Ο πλανήτης του Μικρού Πρίγκιπα έχει και τρία ηφαίστεια, δύο ενεργά και ένα σβηστό, τα οποία καθαρίζει κάθε βδομάδα γιατί «ποτέ δεν ξέρει κανείς!», ώστε να μην εκραγούν. Γιατί τα ηφαίστεια είναι σαν τον θυμό, πρέπει να φροντίζουμε να μη γεμίζουν ώστε να αποφύγουμε μια πιθανή έκρηξη.Μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, στον πλανήτη του φύτρωσε ένα πολύ διαφορετικό λουλούδι, ένα τριαντάφυλλο .Ο Πρίγκιπας δεν χόρταινε να το κοιτάζει και να μυρίζει το άρωμά του. Όμως το τριαντάφυλλο είχε διαρκώς απαιτήσεις από εκείνον κάτι που τον έκανε να πιστεύει πως εκείνο δεν τον αγαπούσε καθόλου και τον ήθελε μόνο για να το υπηρετεί.

Έτσι μια μέρα έφυγε από τον πλανήτη, αφήνοντας μόνο του το τριαντάφυλλο.Εκείνο, αντίθετα με ότι περίμενε ο Μικρός Πρίγκιπας, ούτε παραπονέθηκε, ούτε προσπάθησε να τον εμποδίσει. Κι όταν μάλιστα πήγε να του βάλει το γυάλινο κάλυμμα εκείνο αρνήθηκε ομολογώντας πως δεν είναι δα και τόσο ευαίσθητο. Θα χρειαστεί ένα χρόνο ο Μικρός Πρίγκιπας για να καταλάβει πως όλες τις απαιτήσεις που είχε το τριαντάφυλλο απέναντί του δεν τις είχε επειδή ήθελε να το υπηρετεί αλλά επειδή ήθελε να ασχολείται μαζί του, ήθελε να ξέρει ότι νοιάζεται για αυτό.

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου

Σύνθεση Μουσικής: Βαγγέλης Μουρελάτος

Σκηνικά: Eno Skondrani

Κοστούμια: Μαρία Ασημακοπούλου

Φωτισμοί: Γεράσιμος Ντάβαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου

Video Art-Σχεδιασμός Αφίσας: Κλέων Ζησιμόπουλος

Χειρισμός Φωτισμών: Τρύφων Παναγιωτάκης

Χειρισμός Ήχου: Γιάννης Γκοτσόπουλος

Δημόσιες Σχέσεις: Μαρία Γκλαβά, Μαρία Κορακιανίτη

Παραγωγή: Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Γεράσιμος Ντάβαρης

Ελευθερία Θανάση

Ράνια Αθανασοπούλου

Τόλης Κοκκινόπουλος

Γιάννης Κολόμβος

Νίκη Παύλου

Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων

Τρίτη 01 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30

Σάββατο 05 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30

Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2019 στις 11:30