Ο Μαδούρο κήρυξε την έναρξη των «μεγαλύτερων» στρατιωτικών ασκήσεων στη Βενεζουέλα | dete

Ο Μαδούρο κήρυξε την έναρξη των «μεγαλύτερων» στρατιωτικών ασκήσεων στη Βενεζουέλα

Tην έναρξη των «σημαντικότερων» στρατιωτικών ασκήσεων στην ιστορία της Βενεζουέλας εν μέσω της κλιμακούμενης πολιτικής κρίσης κήρυξε ο Νικολάς Μαδούρο στέλνοντας «μήνυμα» στους αντιπάλους του. Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια, τα «μεγαλύτερα» στην ιστορία της χώρας θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία» της Βενεζουέλας, είπε ο αριστερός πρόεδρος της χώρας μιλώντας σε στρατιωτική βάση στην ομόσπονδη πολιτεία Μιράντα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ, όπως και ο λαός για να υπερασπιστούν την τιμή και την αξιοπρέπεια μιας χώρας που έχει ιστορία 200 ετών αγώνων για το μέλλον της», πρόσθεσε εξαπολύοντας νέα πυρά κατά του προέδρου των ΗΠΑ που έσπευσε να στηρίξει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ζητώντας αλλαγή του καθεστώτος. «Διώξτε τον Τραμπ και τις απειλές του», είπε ο Μαδούρο.

Οι ασκήσεις διοργανώνονται, όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, για την προετοιμασία του καθεστώτος Μαδούρο να αποκρούσει μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι αρχηγοί του στρατού ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας καθώς και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπεζ.

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν ανήμερα της 200ής επετείου μιας ιστορικής ομιλίας του Σιμόν Μπολιβάρ, που ηγήθηκε του κινήματος ανεξαρτησίας κατά της ισπανικής κυριαρχίας στη Λατινική Αμερική.