Ο Καμμένος πετά το γάντι στον Τσίπρα για το ραντεβού: Τώρα ανησυχείς και με αναζητάς | dete

Ο Καμμένος πετά το γάντι στον Τσίπρα για το ραντεβού: Τώρα ανησυχείς και με αναζητάς

Με μια διαρροή γεμάτη πικρία απαντά ο Πάνος Καμμένος μέσω κύκλων του, στο ραντεβού που φέρεται ότι θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ένταση του Σαββατοκύριακο και το ξέσπασμα του υπουργού Αμυνας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέλεξε να απαντήσει σε διαρροές κυβερνητικών πηγών για το επικείμενο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.

«Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, για συζήτηση από κοντά. Ενα ενδεχόμενο που έχει αρνηθεί (σ.σ. ο Καμμένος) τις προηγούμενες ημέρες» ανέφεραν οι πηγές των ΑΝΕΛ.

Οπως εξηγούσαν μιλώντας στο iefimerida.gr συνεργάτες του Π. Καμμένου η πρόθεση που έχει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι να πάει στο ραντεβού με τον Τσίπρα και όχι να το αρνηθεί. Ωστόσο ένιωσε την ανάγκη να καταθέσει την πικρία αυτή καθώς από διάφορα δημοσιεύματα φέρονταν να «εκλιπαρεί» ο υπουργός Αμυνας για το ραντεβού κάτι το οποίο διαψεύδουν κατηγορηματικά συνεργάτες του. «Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί αλλά ας μην υποτιμούν τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει δείξει τις προθέσεις του όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια» σημείωναν.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει κλειστεί κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού όπως έλεγαν στελέχη τόσο των ΑΝΕΛ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Open «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» όπως ελέχθη επισήμως. Ωστόσο είναι προφανές ότι η αναβολή σχετίζεται με τις εξελίξεις στο μέτωπο με τον κυβερνητικό εταίρο.

Σύμφωνα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν επικοινωνήσει οι κ.κ. Τσίπρας-Καμμένος. Κάποια στιγμή προφανώς θα συναντηθούν αλλά δεν είναι κλεισμένο κάτι. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την κύρωση της συμφωνίας είναι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού να αποφασίσει».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις του».

Σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει αύριο, Τρίτη, προς το μεσημέρι, από το εξωτερικό. Είναι άγνωστο ακόμη το πού θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι Τσίπρας και Καμμένος είχαν μια μυστική συνάντηση στην Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης στις 15 Οκτωβρίου 2018. Στη συνάντηση εκείνη που είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» και είχε προκαλέσει την μήνιν του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σε εκείνο το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν μαζί στη συγκυβέρνηση έως τον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να φτάσει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: | iefimerida.gr