Ο Καμίνης στην Συνέλευση της Βοστίτσας | dete

Ο Καμίνης στην Συνέλευση της Βοστίτσας

Τη «1η Ανοιχτή Συνέλευση της Βοστίτσας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή (6μ.μ) στο Πολύκεντρο Αιγίου, ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμος Αιγιάλειας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας», για δεύτερη φορά φέτος, ως εθνική -τοπική εορτή.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, να δοθεί άλλη διάσταση στην Επέτειο, με θεματικούς άξονες, την ελληνική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση και τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του δήμου. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένα πρόσωπα, ειδικοί επιστήμονες, εν ενεργεία δήμαρχοι με επιτυχημένη θητεία - όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης - μέσα από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Το «FORUM Βοστίτσα», που συστάθηκε πέρυσι, είχε την παραπάνω ιδέα, θέλοντας να συνδέσει το παρόν και το μέλλον της πόλης με τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821 και ο δήμος Αιγιαλείας αγκάλιασε την πρωτοβουλία του, ως ένα νέο θεσμό για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Μάλιστα, όποιος ενδιαφέρεται να παρέμβει εκεί, θα πρέπει ν' αποστείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], μετο θέμα και τις προτεινόμενες λύσεις.

Οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας» θα είναι τριήμερες, σε συνεργασία του δήμου με τοπικούς φορείς και συλλόγους, προεξάρχοντος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821». Θα ανέβει και θεατρικό έργο, με ομώνυμο θέμα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» (26 και 28/1 ενώ στις 27/1 στην Τέμενη).