Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αύξησε κατά 233% τα κέρδη των Μπακς | dete

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αύξησε κατά 233% τα κέρδη των Μπακς

Τo Forbes είναι εδώ  , για να μας ενημερώνει τι αλλάζει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Είναι εδώ για όλους μας και για να μας ειδοποιεί για όποιες, τυχόν, αλλαγές υπάρχουν στη δυναμική -την αξία- των απανταχού αθλητικών οργανισμών.

Τα ξημερώματα λοιπόν, δημοσιοποίησε τα νέα νούμερα για τους οργανισμούς του ΝΒΑ, που ως λίγκα αύξησε τα κέρδη της κατά 8.5% εν συγκρίσει με πέρυσι (έφτασαν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, με το λόγο να αφορά την εμφάνιση χορηγιών στο logo). Και -οποία, καμία, έκπληξη- οι Νικς παρέμειναν στην κορυφή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

H διαφήμιση στη φανέλα είναι κάτι που απέκτησαν όλοι, πλην των Θάντερ, για ποσά μεταξύ των 4 και των 20.000.000 δολαρίων, το χρόνο. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που δεν υπήρχε οργανισμός, ο οποίος να μην αξίζει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Φέτος, ο μέσος όρος έφτασε στα 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πλέον ο κάθε οργανισμός του ΝΒΑ αξίζει τρεις φορές περισσότερο από ό,τι πριν πέντε χρόνια. Ας δούμε ποιοι παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση. Τ ο 233% της αύξησης των Μπακς είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό, με το opening του νέου τους γηπέδου (Fiserv Forum -ειρήσθω εν παρόδω είναι ο πρώτος bird-friendly χώρος για αθλητισμό και διασκέδαση), αξίας 524 εκατ. δολ, αυτήν την αγωνιστική περίοδο.

Εγκατέλειψαν το τρίο παλαιότερο κτήριο που φιλοξενούσε οργανισμό του ΝΒΑ και πήγαν σε ένα που τους ευκαιρίες για νέες χορηγίες και έσοδα από premium seating και άλλα 'αγαθά' που δεν διέθετε το Βradley Center.

Το 2014 τα 'Ελάφια' άξιζαν 550.000.000 δολ. Φέτος η αξία τους εκτοξεύτηκε στα 1.35 δισεκατομμύρια δολάρια. Ως προς αυτό, πέραν του Γιάννη Αντετοκούνμπο (φευ) έπαιξε ρόλο και η επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου που έδωσε στο Μιλγουόκι ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού deal. Κάτι που θα έλεγες πως επίσης αφορά τον Γιάννη.