Ο Αύγουστος βγάζει διοικήσεις! Σε ΟΛΠΑ, 6η ΥΠΕ και ΠΕΑΚ – Τα φαβορί | dete

Ο Αύγουστος βγάζει διοικήσεις! Σε ΟΛΠΑ, 6η ΥΠΕ και ΠΕΑΚ - Τα φαβορί

Αν και βρισκόμαστε στην κορύφωση της θερινής ραστώνης, ο τρέχων μήνας αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικός για τον ορισμό νέων διοικήσεων σε εμβληματικούς φορείς της Αχαΐας με πολιτική απόχρωση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ο ΟΛΠΑ, η 6η ΥΠΕ και το ΠΕΑΚ, για τις διοικήσεις των οποίων ακούγονται πολλά ονόματα, με τα σχετικά σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Με τον χρόνο να πιέζει, δεδομένου ότι οι ορισθείσες από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικήσεις τους τελούν εδώ και σχεδόν ένα μήνα υπό παραίτηση, οι σχετικές αποφάσεις θεωρείται ότι είναι θέμα ημερών, το πολύ λίγων εβδομάδων.

 

Πλατυκώστας και Τελώνης

φαβορί για το λιμάνι    

Ως προς τον ΟΛΠΑ, μεταξύ των επικρατέστερων φέρονται να είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Κώστας Πλατυκώστας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Γιώργος Τελώνης. Επίσης «παίζει» το όνομα του Θανάση Καφέζα, που ακούγεται και για την 6η ΥΠΕ, για την οποία οι «μνηστήρες» είναι πολλοί, εκτός άλλων οι:

*Χαράλαμπος Μπονάνος, πρώην διοικητής του ΠΓΝΠ και πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη.

*Νίκος Παπαδημάτος  πρώην βουλευτής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

*Ανδρέας Μαζαράκης καρδιολόγος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Γαβριήλ Λιατσής, πρώην διοικητής ΠΓΝΠ, τέως δήμαρχος Πύργου.

*Χαράλαμπος Μπακόπουλος γιατρός, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος.

*Γιώργος Μουτούσης, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας.

*Θόδωρος Βλαγκούλης, πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ηλείας.

Εξάλλου, αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για τη διοίκηση του ΠΕΑΚ, για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από τους Αχαιούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Μητρόπουλου, Ανδρέα Νικολάου και Τάκη Αντωνόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

 

 Θολό το τοπίο

με τα νοσοκομεία  

 Πάντως, την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ορατό το  ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάει σε προκηρύξεις των θέσεων των διοικητών, με σκοπό να επιλεχθούν άτομα με εξειδικευμένες σπουδές management στον χώρο της Υγείας.

Με γνώμονα το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δίνει μεγάλη βαρύτητα στα σοβαρά τυπικά προσόντα, αυτό είναι και το πλέον πιθανό σενάριο.

Του Αλχημιστή

(από εφημέριδα 7 Μέρες Ενημέρωση)