Ούτε ένας συμβεβλημένος οπτικός με τον ΕΟΠΥΥ, στην Αχαΐα | dete

Ούτε ένας συμβεβλημένος οπτικός με τον ΕΟΠΥΥ, στην Αχαΐα

Aκάλυπτους αφήνει τους χιλιάδες κατοίκους της Πάτρας και ολόκληρης της Πελοποννήσου, ο ΕΟΠΥΥ. Ούτε ένα κατάστημα οπτικών, σε όλη αυτή την γεωγραφική έκταση, δεν έχει προχωρήσει σε σύμβαση με τον Οργανισμό μετά τα νέα δεδομένα που έχει αποφασίσει στον τρόπο αποζημίωσής τους.
«Σε όλη τη χώρα μόλις έξι οπτικοί έχουν υπογράψει αυτή τη σύμβαση. Κι αυτό είναι το πραγματικό νούμερο σε αντίθεση με τα όσα επιχειρεί να παρουσιάσει ο ΕΟΠΥΥ» δήλωσε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών - Οπτομετρών Πάτρας Γιάννης Καραμούζης.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, «η νέα διαδικασία για τη χορήγηση και την αποζημίωση των οπτικών ειδών, με βεβαίωση πληρωμής (voucher), έχει μείνει στα χαρτιά, προκαλώντας σύγχυση και ταλαιπωρία σε οπτικούς και ασφαλισμένους.
Μάλιστα, σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από μόλις 1(!) συμβεβλημένο «επαγγελματία» οπτικό του νομού ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να αυθαιρετεί, αρνούμενος την απευθείας κατάθεση των δικαιολογητικών στον οργανισμό από τους ασφαλισμένους».
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος καλεί τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε οπτικούς και ασφαλισμένους, προχωρώντας άμεσα στην κατάργηση του voucher και την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου πληρωμής.
Μάλιστα το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους τα μέλη του Τομέα Υγείας της ΝΔ και ειδικότερα οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (πρόεδρος του Τομέα) και Ιάσων Φωτήλας (αναπληρωτής πρόεδρος).
Μεταξύ άλλων, οι ερωτηθέντες βουλευτές επισημαίνουν: «Η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν ένα από τα έξι καταστήματα οπτικών και οπτομετρών σε όλη την Ελλάδα που θα τους παρέχει δωρεάν γυαλιά οράσεως. Το χρίζει έγκαιρης επίλυσης καθώς ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δε θα έχουν τα γυαλιά οράσεως που δικαιούνται, αλλά και οι καταστηματάρχες οπτικών, οι οποίοι θα χάνουν σημαντικά ποσά χρημάτων και θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα στο κλείσιμο της επιχείρησής τους»