Οχι στις Κυριακές λένε οι έμποροι της Πελοποννήσου | dete

Οχι στις Κυριακές λένε οι έμποροι της Πελοποννήσου

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ύστερα από δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε αρκετά μέσα ενημέρωσης, περί απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη.
Η Ομοσπονδία παραμένει σταθερή στην άποψή της για τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλέον των τριών τον χρόνο: 1 πριν από τα Χριστούγεννα, 1 πριν την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή των Βαΐων.
Η Ομοσπονδία απορρίπτει την όποια ενέργεια αναμόχλευσης του θέματος για απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές, με πληροφορίες από όπου και αν αυτές προέρχονται.
«Αγωνιζόμαστε για την συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας ώστε η Κυριακή να εξακολουθήσει να είναι ημέρα ξεκούρασης για όλους τους συναδέλφους εμπόρους, τις οικογένειές τους, καθώς και των υπαλλήλων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πάντως η Κυβέρνηση διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν ανοίγει, σ' αυτή τουλάχιστον τη φάση. Σημειωτέον ότι τα σενάρια μιλούσαν για προαιρετικό μέτρο.