«Οχι» κατά της διαγραφής από το δημόσιο αποφάσισε η Ιερατική Σύναξη της Ι. Μ. Πατρών | dete

«Οχι» κατά της διαγραφής από το δημόσιο αποφάσισε η Ιερατική Σύναξη της Ι. Μ. Πατρών

Ομόφωνο ψήφισμα κατά της διαγραφής των κληρικών όλης της χώρας από τη γενική αρχή πληρωμών και το μισθολόγιο του δημοσίου, εξέδωσαν πριν απο λίγο οι ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.
Το ψήφισμα που θα μεταφέρει προσωπικά ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος προς την Ιεραρχία που συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την Παρασκευή, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αναφέρεται μεταξύ άλλων η ανάγκη κλήρος και αρχιερείς σε πνέυμα ενότητας και ομονοίας, να πουν όχι στην προτεινόμενη ως συμφωνία με την Εκκλησία.
Τονίζεται επίσης και η αντίθεση στην τροποποίηση του Συντάγματος και του Αρθρου 3, προκειμένου η χώρα μας να χαρακτηριστεί 'ουδετερόθρησκο κράτος'.
Το ψήφισμα υπογράφεται μετά απο πρόταση του Μητρολίτου Πατρών ο οποίος διευκρίνησε κατά τη διάρκεια της συνάξεως ότι τα σημεία που ανακοινώθηκαν απο του Μαξίμου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο ήσαν πρόταση συμφωνίας και όχι συμφωνία.
Ο κ.κ.Ιερώνυμος, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πατρών, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι απαιτείται συζήτηση και επικύρωση υποχρεωτικά από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για όποια σχετική απόφαση.