Ουρές στην Πάτρα για το “Τζόκερ” – Το φιλμ έχει δυναμική | dete

Ουρές στην Πάτρα για το "Τζόκερ" - Το φιλμ έχει δυναμική

H ταινία «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς φαίνεται να τραβά σαν μαγνήτης το κοινό και κυρίως το νεανικό κοινό των 18-35 ετών, με τους άνδρες να υπερέχουν.

Μετά το εξαιρετικό πρώτο πενταήμερο προβολής του, από την Τετάρτη 2/10 το βράδυ που ξεκίνησαν τα previews έως και την Κυριακή 6/10/2019 που κόπηκαν πανελλαδικά σε 167 αίθουσες σχεδόν 159.000 εισιτήρια (τα περίπου 5500 υπολογίζεται πως κόπηκαν στην Πάτρα σε Odeon Veso Mare & Πάνθεον) η μεγάλη κίνηση συνεχίστηκε και την Δευτέρα 7/10.

Όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης από τα Odeon Veso Mare, κάποιοι δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο καθώς και οι 6 προγραμματισμένες προβολές (στις 19.00 η πρώτη και λίγο πριν τις 23.00, στις 22.40 η τελευταία) είχαν γεμίσει κι έτσι αρκετοί δεν είχαν άλλη λύση από το να προαγοράσουν εισιτήρια για την Τρίτη 8/10 και τις επόμενες μέρες.

Την Δευτέρα υπολογίζεται πως είδαν το «Τζόκερ» που χαρακτηρίζεται ως ένα περίεργο, σκοτεινό φιλμ με μία συγκλονιστική παρουσία και ερμηνεία από τον Χοακίν Φίνιξ, στη Βέσο Μάρε περισσότεροι από 1500 θεατές. Η ταινία έχει μεγάλη δυναμική, η οποία ξεκίνησε από το Φεστιβάλ της Βενετίας όπου θριάμβευσε και παρά τις αντιρρήσεις κάποιων κριτικών, το κοινό πάει να τη δει μαζικά.

Στις ΗΠΑ οι συνολικές εισπράξεις του τριημέρου της πρεμιέρας μαζί με τα previews ήταν τελικά πάνω από 96 εκατ. δολάρια συν άλλα 152,2 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο φιλμ εκτός του πάντα ποιοτικού Joaquin Phoenix, παίζουν και οι Robert DeNiro, Shea Whigham, Brian Tyree Henry, κ.α. Να θυμίσουμε πως το «Τζόκερ» παίζεται και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη με ώρες προβολής, 19.30 και 21.45. Η διάρκεια του φιλμ είναι 2 ώρες.