Οργή στα social media για την εικόνα ντροπής με τον ανήλικο με κινητική αναπηρία που… εγκλωβίστηκε στη Γλυφάδα! | dete

Οργή στα social media για την εικόνα ντροπής με τον ανήλικο με κινητική αναπηρία που... εγκλωβίστηκε στη Γλυφάδα!

Με μία ανάρτηση του στο facebook ένας πατέρας περιγράφει την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησε με τον ανήλικο γιο του, που είναι ανάπηρος, όταν αποφάσισαν να κάνουν βόλτα στη Γλυφάδα. Οι ντροπιαστικές εικόνες που ανήρτησε με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε θέσεις ΑΜΕΑ ή σε διαβάσεις πρόσβασης των ΑΜΕΑ, κάνουν τον γύρο των social media.

Αφήστε εμάς τις οικογένειες, τους συνοδούς αλλά σκεφτείτε τα ίδια τα άτομα και τον εαυτό σας γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, σε μια κακή στιγμή

Ο ίδιος, τονίζει μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του:

«Τα έγραψα όλα μα όλα για να περάσουν ίσως κάποια μηνύματα. Μην παρκάρετε σε ράμπες και διαβάσεις πρόσβασης των ΑμΕΑ. Μην κλείνετε τα πεζοδρόμια. Μην παρκάρετε σε θέσεις ΑμΕΑ. Αφήστε εμάς τις οικογένειες, τους συνοδούς αλλά σκεφτείτε τα ίδια τα άτομα και τον εαυτό σας γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, σε μια κακή στιγμή.

Η συνείδηση μας είναι η πρόσβαση τους στην καθημερινότητα, στην ζωή, στην συμμετοχή και όχι στον αποκλεισμό».«Να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε και να δημοσιοποιούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τους συμπολίτες μας μιας διαφορετικής ομάδας…».