Οι κατευθυντήριες γραμμές της νέας δημοτικής αρχής του Θαν.Παπαδόπουλου | dete

Οι κατευθυντήριες γραμμές της νέας δημοτικής αρχής του Θαν.Παπαδόπουλου

«Αφετηρία μιας νέας συλλογής αυτοδιοικητικής προοπτικής για τον τόπο» το νέο ξεκίνημα του Αθανάσιου Παπαδόπουλου.Μιλώντας προς τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, νέος δήμαρχος Καλαβρύτων τόνισε την ανάγκη παραγωγής έργου «με αγώνα και αυταπάρνηση» με πρωταρχικό στόχο αυτής της προσπάθειας της νέας δημοτικής αρχής που αναλαμβάνει δράση, «την αξιοποίηση του σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων των Καλαβρύτων».
Στην προσπάθειά του να ενώσει νέα αιρετά μέλη σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια, απ' όλες τις πλευρές, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για μια «πολιτική συμφωνία ανάπτυξης και δημοτικής προοπτικής στο πλαίσιο κοινών στοχεύσεων».
«Αξιοποιώντας κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα, για μια νέα δημοτική εκκίνηση εξωστρέφειας και ανάπτυξης, για τη συλλογική, ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών του δήμου αλλά και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για όλους και κυρίως για τη νέα γενιά» το άνοιγμα του νέου δημάρχου σε όλες τις πλευρές του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος απεύθυνε κάλεσμα στους νέους δημάρχους της ευρύτερης περιφέρειας με την οποία συνορεύουν τα Καλάβρυτα, σε Αχαΐα, Αρκαδία και Κορινθία, για «ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας και κοινή συμπόρευση πάνω σε συλλογικές αυτοδιοικητικές επιδιώξεις» καθώς όπως υποστήριξε «υπάρχουν περιθώρια θεσμικά διαδημοτικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς…»
Εδωσε διαβεβαίωση στους προέδρους τοπικών κοινοτήτων για «αμέριστη στήριξη χωρίς εξαιρέσεις» τονίζοντας ότι «ο δημοτικός μηχανισμός θα είναι στη διάθεση όλων σας, με διάθρωση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών».
Ανακοίνωσε ακόμη «την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού» και τη «δημιουργία νέων δομών» για τη «διαμόρφωση ενός μόνιμου ανθρώπινου κεφαλαίου που θα μπορεί να στηρίζει πάντοτε το δημοτικό έργο».
«Ενώνουμε δυνάμεις για ένα μέλλον δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και προοπτικής, έχουμε την τύχη να ζούμε σ'ένα τόπο - σύμβολο ιστορίας και πολιτισμού, αγώνων και θυσιών που μας υποδεικνύει ξεκάθαρα το δρόμο του καθήκοντος. Ας τον ακολουθήσουμε πιστά μαζί, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, με το βλέμμα στο μέλλον και τους νέους που θα μας διαδεχτούν για να μπορούν τα παιδιά μας να ζήσουν να εργαστούν και να επενδύσουν βάσιμα στις δικές τους ελπίδες και επιδιώξεις, να δημιουργούν εδώ τη δική τους επόμενη μέρα» κατέληξε ο νέος δήμαρχος κατά την πρόσφατη τελετή Ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στη Μαθητική Εστία Καλαβρύτων.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ