Οι διαγραφές έγιναν «υπό αναστολή»! «Στρογγύλεμα» της κατάστασης στο ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας μετά την «καταιγίδα» | dete

Οι διαγραφές έγιναν «υπό αναστολή»! «Στρογγύλεμα» της κατάστασης στο ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας μετά την «καταιγίδα»

Σε στρογγύλεμα της κατάστασης οδηγείται το θέμα με τις απειλούμενες διαγραφές στο ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας, όπως διεφάνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής  παρουσία κλιμακίου από την Αθήνα, (επικεφαλής ήταν οι Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Τσούμας), η οποία έγινε την περασμένη Δευτέρα σε σχετικά  ήπιο κλίμα, παρά τις αρχικές προβλέψεις περί «μάχης».

Οι απειλές περί διαγραφών κατέληξαν σε καθεστώς «υπό αναστολή», όσων έθεσαν υποψηφιότητα με τον Κώστα Σπηλιόπουλο στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που εκτιμήθηκε ότι αποτελεί προσπάθεια διαφυγής από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κατάσταση με την οργάνωση Αχαΐας, με συνέπειες που δεν μπορούσαν να υπολογιστούν.

Προφανώς έγινε αντιληπτό και σε κεντρικό επίπεδο ότι η διαγραφή τουλάχιστον 16 στελεχών του κόμματος μόνο από την Αχαΐα, επειδή έθεσαν υποψηφιότητα με Σπηλιόπουλο, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα δεδομένων των συνθηκών συρρίκνωσης του κόμματος, ενώ κάτι τέτοιο θα συμπαρέσυρε  άλλα  14 στελέχη από την Αιτωλοακαρνανία που επίσης είναι μέλη του KIN.ΑΛ. και  είχαν θέσει υποψηφιότητα με Σπηλιόπουλο και άλλα τουλάχιστον έξι από την Ηλεία.

Ανάμεσά τους και πολλά στελέχη πρώτης γραμμής.

Η λογική της «υπό ανατολή» κατάστασης, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Αγγέλα Τριανταφύλλου για τις δημόσιες δηλώσεις της περί στήριξης Σπηλιόπουλου, εκλαμβάνεται ως τρίπλα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς «αιματηρές» συνέπειες.

Για το θέμα αντέδρασε ο Γαβρίλης Χαραζίδης ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή οργάνων με στελέχη υπό αναστολή που δεν θα μπορούν να ψηφίζουν ή να θέσουν υποψηφιότητα. Εκτιμάται πάντως ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί καθώς το θέμα μαζεύεται με τρόπο από την Αθήνα σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης που είναι ασυνήθιστα άβολη.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και ανακοίνωση περί ενότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αφού διαγραφές δεν έγιναν (ούτε καν λόγος για αυτές) στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, το θέμα θεωρείται λήξαν. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στο νομό Αχαΐας και όχι τόσο στους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειας και αποδίδεται στην μεγάλη κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ στελεχών των δύο «στρατοπέδων», αυτού του Κατσιφάρα και αυτού του Σπηλιόπουλου, με πεδίο «πολέμου» το νομό και …αμαρτίες που έρχονται από παλιά.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)