Οι αναρτήσεις Τσελέντη πριν και μετά το σεισμό της Αθήνας | dete

Οι αναρτήσεις Τσελέντη πριν και μετά το σεισμό της Αθήνας

"Με τελική λύση περιοχή Δερβενοχωρίων το δυτικό κομμάτι του ρήγματος που δεν είχε σπάσει το σεισμό του 1999 της Αθήνας. Το φαινόμενο το παρακολουθεί το Γεωδυναμικό πιθανό να έχουμε μερικούς μετασεισμούς" έγραψε στο facebook ο γνωστος σεισμολόγος Άκης Τσελέντης για το σεισμό της Αθήνας. 

Eίχε προηγηθει ανάρτηση με την εκτίμηση του σεισμού: "EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 19/07/2019 14:13, IΣXYPH,M=5.1,EΠIK:23 XΛM. BΔ AΘHNAΣ, 23 XΛM. BΔ THΣ AΘHNAΣ: ΓI-EAA

Το Παρακολουθούμε πιθανώς να έχουμε κάποιους μετασεισμούς λόγο μικρου εστιακό βάθος

Μιάμισυ ώρα νωρίτερα από την εκδήλωση του σεισμού ο κ. Τσελέντης είχε κάνει την παρακάτω ανάρτηση:

"Η καρδιά του Γεωδυναμικού κτυπά στο επιχειρησιακό μας κέντρο που δέχεται και επεξεργάζεται σήματα από 550 όργανα εγκατεστημένα σε όλη την Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο. Όλα οφείλονται σε αυτούς τους συνεργάτες μου που βλέπετε στη φωτογραφία και σε εικοσιτετράωρη βάση νύχτα μέρα και γιορτές παρακολουθούν τα σκιρτήματα του Εγκέλαδου. Αυτό για να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι ειδικοι για τους σεισμούς Μαζί με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλύπτουμε όλη την Ελλάδα απορώ πραγματικά πως ένας κύριος που δεν έχει καμία σχέση με σεισμολογια και ούτε ενα σεισμογράφο !!!κάνει σεισμολογικές εκτιμήσεις (Καθώς και εκτιμήσεις για πλημμύρες πυρκαγιές κλπ) Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα φανταστείτε στον ιατρικό κόσμο ένας φυσιοθεραπευτής που δεν έχει πιάσει ποτέ νυστέρι στα χέρια του να μας το παίζει νευροχειρουργός. Αλλά Ελλάδα είναι εδώ ότι δηλώσεις είσαι".