Οι ανακατατάξεις στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας – Οι βασικές αλλαγές | dete

Οι ανακατατάξεις στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας - Οι βασικές αλλαγές

Aλλαγές στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας οι προαγωγές και μετακινήσεις δικαστικών λειτουργών οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες. Μία από τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν αφορά στον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πατρών, Παναγιώτη Μεϊδάνη.

Πρόκειται για έναν δικαστικό λειτουργό με μία πετυχημένη θητεία πέντε ετών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, που προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών. Η αλλαγή αυτή δεν το κρατάει μακριά από την Πάτρα αφού θα μετακινηθεί στην Εισαγγελία Εφετών, στο δεύτερο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

Ο δικαστικός λειτουργός χειρίστηκε κατά τη θητεία του δύσκολες ποινικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο . Μία από αυτές ήταν η δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον ενώ τελευταία  ήταν η υπόθεση  του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου, η δίκη του οποίου ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα την ημέρα εκείνη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παράγοντες της δικαιοσύνης με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια ενώ έκανε ειδική αναφορά στην εργατικότητα και την αφοσίωση των ανθρώπων που εργάζονται στο Πρωτοδικείο Πατρών.

Στην κορυφή της πυραμίδας του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, Πρόεδρος Εφετών παραμένει η Στεφανία Καρατζά ενώ προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών παραμένει ο Παναγιώτης Αλαπάντας

Με μετάθεση ως νεοπροαχθείς έρχεται στην Εισαγγελία Πατρών, ο αντιεισαγγελέας εφετών, στέφανος Ζαρκαντζιάς ενώ μετατίθεται στην Αθήνα η αντιεισαγγελέας Εφετών, Αλεξάνδρα Πισχοινά.

Τέλος από το Εφετείο Πατρών παίρνουν μετάθεση οι Εφέτες: Παναγιώτης Κωστής, Μαρία παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα παπαντωνίου, Αγγελική Προύντζου, Ηλίας Σταυρόπουλος, Αγγελική Τσώλα, Χρυσή Φυντριλάκη.

Από την άλλη, στο εφετείο Πατρών έρχονται με μετάθεση η εφέτης Αθηνά Μπέσση και με προαγωγή οι εφέτες Αγγελική Καγιουλή, Δέσποινα Ευκαρπίδου, Μαρία Ζαχαριάδου, Ιωάννα Ζάσκα, Σοφία Πλατάκη, Ευαγγελία Μουστάκα και Ανδρονίκη Αθανασιάδη.

Από το Πρωτοδικείο Πατρών μετατίθενται σε άλλες περιοχές, η Πρόεδρος Πρωτοδικών βασιλική Γουρουμάνη, ενώ στην Πάτρα έρχεται ως νεοπροαχθείς πρόεδρος Πρωτοδικών ο Σταύρος Κουκουγιάννης και με μετάθεση, οι Αικατερίνη Τσούτσουρα και Κωνσταντούλα Αλπέντζου, από το Μεσολόγγι.

Επίσης μετατίθενται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών στην Αθήνα οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αγόρη Παπακώστα, Χριστίνα φασουλά και Χριστιάνα Φραγκιά. Τέλος τοποθετούνται με προαγωγή στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών , οι εισαγγελείς Στυλιανή Μπογδάνη, Αναστασία Κεσίσης, Ανδρομέδα Στεφανίδου και η αντιεισαγγελέας Μαρία Ρηγοπούλου.