ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Ποιο το όφελος της Αποθεραπείας – Αποκατάστασης των ασθενών; | dete

ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Ποιο το όφελος της Αποθεραπείας - Αποκατάστασης των ασθενών;

 

                                        

Η σημασία της αποκατάστασης είναι τεράστια, αλλά μάλλον υποτιμάται ή συνήθως ξεχνιέται. Είναι  λάθος να μη δίνουμε τη δυνατότητα στον ασθενή να λάβει το μέγιστο δυνατό σε επίπεδο θεραπειών ενώ στην πραγματικότητα και το χρειάζεται και το δικαιούται.

Αποκατάσταση είναι η διαδικασία μέσα από την οποία το άτομο, που αναρρώνει από τραυματισμό ή ασθένεια, λαμβάνει θεραπεία ώστε να ανακτήσει σωστή λειτουργία και κινητικότητα των μελών του. Υπάρχουν διάφορες μορφές αποκατάστασης και αποθεραπείας, καθώς και εξειδικευμένα μηχανήματα υποστήριξης κατά τη θεραπεία.

Τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΟΛΥΜΠΙΟΝ  συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν άριστη φροντίδα και υποστήριξη από τους ειδικευμένους φυσίατρους και το νοσηλευτικό προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά. Συνολικά, το ΟΛΥΜΠΙΟΝ διαθέτει μονάδες σε Πάτρα, Θεσσαλία, Ιωάννινα και Χανιά.

 

 

Στο ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον των κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ολύμπιον, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.

 

Συγκεκριμένα, εξυπηρετούνται άτομα με κινητικές αναπηρίες από παθήσεις όπως τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία κλπ., από νοητική υστέρηση, από παθήσεις του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού, από κακώσεις τροχαίων ατυχημάτων, αθλητικές δραστηριότητες και εργατικά ατυχήματα, καθώς και ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις καρδιοχειρουργικές, ορθοπεδικές κλπ

 

Τα Κέντρα Αποκατάστασης ΟΛΥΜΠΙΟΝ παρέχουν ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις με προγράμματα αποκατάστασης που επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση της υγείας των ασθενών, της λειτουργικότητας και κατ’ επέκταση της ποιότητας της ζωής τους. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον υποστήριξης και δυναμικής φροντίδας, οι ομάδες εμπειρογνωμόνων αποκατάστασης του οργανισμού μας προσφέρουν προηγμένες θεραπευτικές μεθόδους και τεχνολογίες αιχμής, προσαρμοσμένες στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ασθενή. Για παράδειγμα, ο ασθενής μπορεί να συμμετέχει σε πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, υδροθεραπείας (με πισίνα που διαθέτει αναδυόμενο πυθμένα για χρήση ΑμΕΑ), εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.

 

Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ολιστικά, δίνεται έμφαση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική του υγεία.

Το Ολύμπιον είναι συνώνυμο με το "ανθρώπινο πρόσωπο" της υγείας. Κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα με τη μέγιστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα με σκοπό τη βέλτιστη πορεία της υγείας του.

 

Η βασική αρχή που οδηγεί στην επιτυχία του προγράμματος αποθεραπείας στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΟΛΥΜΠΙΟΝ, έγκειται στην άρτια και ολοκληρωμένη εσωτερική επικοινωνία της διεπιστημονικής ομάδας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που διαθέτει, αλλά και στην ολοκληρωμένη  φροντίδα του ασθενούς, την οποία παρέχει.

Το άλλο πρόσωπο της υγείας