Ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής στη Γέφυρα του χείμαρρου Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα | dete

Ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής στη Γέφυρα του χείμαρρου Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή της Γέφυρας του χειμάρρου Ρούσκουλα, που βρίσκεται στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην ΠΕ Ηλείας, προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 730.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα κατασκευαστεί νέα γέφυρα στη νότια είσοδο της πόλης της Νέας Μανωλάδας, με πλάτος οδοστρώματος 6,5 μέτρα όπου θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμιο πλάτους 1,5 μέτρου το καθένα και στις δύο πλευρές της γέφυρας, όπως επίσης την τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας. Θα γίνουν επίσης εργασίες ανακατασκευής της οδοστρωσίας του αγροτικού δρόμου, όπου προβλέπεται ασφαλτόστρωση και οριζόντια σήμανση.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής, καθώς αποτελούσε αίτημά της τοπικής κοινωνίας. Σχεδιάσαμε το έργο, υλοποιήσαμε τη μελέτη και τώρα προχωρούμε στην υλοποίησή του», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Με την αποκατάσταση της γέφυρας, που είχε υποστεί ζημιές από πλημμύρες, δημιουργείται άμεση και ασφαλής πρόσβαση των περίοικων της περιοχής της Νέας Μανωλάδας προς την Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, αλλά και προς τα πλησιέστερα προς αυτή μεγάλα οικιστικά κέντρα.