Ξέρετε ποια είναι η σχέση σας με τον ήλιο; | dete

Ξέρετε ποια είναι η σχέση σας με τον ήλιο;

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο ήλιος είναι κυρίαρχο στοιχείο στις ημέρες μας και ειδικότερα ο συνδυασμός με τη θάλασσα τον κάνει να φαίνεται μεγαλοπρεπή, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να του ξεφύγεις. Μία ηλιόλουστη μέρα, ειδικότερα εάν αυτή είναι καλοκαιρινή, μας κάνει να έχουμε καλύτερη διάθεση και νοιώθουμε έτοιμοι να καταφέρουμε το οτιδήποτε.

Φυσικά, τον ήλιο, σίγουρα οι περισσότεροι, τον έχουμε συνδυάσει με την ηλιοθεραπεία στην παραλία και χαλάρωση έχοντας παρέα μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα. Παρότι οι ειδικοί επιμένουν, καθόλου άδικα, πως ο ήλιος, όσο όμορφα κι αν μας κάνει να νιώθουμε χρειάζεται προσοχή και πρέπει να τον απολαμβάνουμε λαμβάνοντας πάντα την ανάλογη αντιηλιακή  προστασία.

Ταυτόχρονα όμως συνδέεται με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, όσο και αν σας ακούγεται κάπως περίεργο. Το πρώτο και το κύριο είναι ότι βοηθά στην ψυχολογική ανάταση καθώς βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που το παρατηρούμε και οι ίδιοι όταν η εποχή αλλάζει.

Το δεύτερο είναι πως δεν είναι τυχαίο  γεγονός πως υπάρχει βιταμίνη που φέρει το όνομά του, ως «βιταμίνη του ήλιου». Αυτή βέβαια δεν είναι άλλη από τη γνωστότερη και ως βιταμίνη D3, μία από τις σημαντικότερες αλλά και πιο δυσεύρετες βιταμίνες που υπάρχουν, την οποία παράγει ο οργανισμός μας όταν έρχεται σε επαφή το δέρμα μας με τις ακτίνες του ηλίου.