Νικολόπουλος: “Ο δήμος φταίει και όχι ο κακός μας ο καιρός” | dete

Νικολόπουλος: "Ο δήμος φταίει και όχι ο κακός μας ο καιρός"

Σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει τα εξής: "Παρ’ ότι τα ακραία κλιματολογικά φαινόμενα μας προκαλούν συχνά πλέον, εμείς… άδομεν γιατί αρνούμαστε να κάνουμε το απλό και αυτονόητο, που είναι φυσικά η λήψη προληπτικών μέτρων.

Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα που ζούμε να έχουν ένταση, όμως η μαύρη αλήθεια είναι πώς ο τόπος μας είναι απόλυτα ανοχύρωτος και η ευθύνη για αυτό ανήκει σε πολλούς. Κυβερνήσεις, δήμους, περιφέρεια, επιχειρήσεις, κατασκευαστές και απλούς πολίτες.

Αμετανόητη, όμως παρά από τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του καιρού εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Χιλιάδες συμπολίτες, στο κέντρο της Πάτρας και στα– υποτίθεται- ασφαλή βόρεια προάστια έζησαν εφιαλτικές ώρες το τελευταίο διήμερο εξ αιτίας κατακλυσμιαίας νεροποντής.

Οι χείμαρροι στη βόρεια Πάτρα «φούσκωσαν» διότι δεν έχουν καθαριστεί, ενώ κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, αφού οι σχάρες των υπονόμων έχουν βουλώσει και δεν έχει μεριμνήσει η Δημοτική Αρχή για τον καθαρισμό τους.

Κάθε φορά, όταν παρουσιάζεται κάποιο ακραίο φαινόμενο επαφιέμεθα στην φιλοτιμία και την ταχύτητα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που πράγματι αντέδρασε έγκαιρα και γλυτώσαμε τα χειρότερα…

Ωστόσο, πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος ο ωχαδελφισμός της Δημοτικής Αρχής που κάθε φορά εγκαλείται για εγκληματική αμέλεια , αλλά πέρα βρέχει…

Όταν δεν ασκούνται προληπτικά τα απαραίτητα καθήκοντα για να μην εκτίθενται σε κινδύνους οι κάτοικοι της Πάτρας, τότε οφείλει η Πολιτεία να κινήσει τις διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών. Γιατί, εν τέλει, η ατιμωρησία, είναι ο λόγος που όλα τα αποδίδουμε στον… Χατζηπετρή και οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι κάθε φορά νίπτουν χείρας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον κακό μας τον καιρό.

Δυστυχώς, αλλά πράγματι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, έχουμε βάλει το χέρι μας για να μετατρέψουμε σε επικίνδυνες παγίδες τις πόλεις και τα χωριά μας. Όμως, δεν έχουμε άλλο χρόνο και άλλα περιθώρια. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη, να οργανωθούμε, να προστατευθούμε!

Πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες της πυροσβεστικής και γενικότερα, των σωμάτων ασφαλείας. Έχουν την ευγνωμοσύνη μας για ακόμα μια φορά. Τέλος, θέλω να συστήσω στους Υπουργούς ότι οφείλουν να μην είναι του θεαθήναι και των ανέξοδων λόγων, αλλά των έργων και του αποτελέσματος¨.