Νικολόπουλος: Κλήρος και λαός ενάντια στους ολίγους και τους ολίγιστους! | dete

Νικολόπουλος: Κλήρος και λαός ενάντια στους ολίγους και τους ολίγιστους!

Είναι θλιβερό. Ενας πρωθυπουργός να καμώνεται πως κάνει «διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας» επειδή θα πάψουν οι ιερείς να λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και ένας ιεράρχης να… του βαστάει το εξαπτέρυγο, χάρη σε μία έωλη και θολή υπόσχεση «αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας», ίσως και επειδή θα λαμβάνει ο ίδιος το «πουγκί» των 200 εκ. ευρώ ετησίως για να το μοιράζει κατά το δοκούν.
Είναι όμως και εξοργιστικό. Η από-ιεροποίηση της Ελλάδας να φτάνει πλέον να χτυπάει το «κύτταρο» της Ορθοδοξίας που είναι οι απλοί κληρικοί, την ίδια ώρα μάλιστα που η «θρησκευτικά ουδέτερη» χώρα θα διατηρεί ως δημοσίους υπαλλήλους τους μουφτήδες και τους ραββίνους!
Φυσικά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη… σοφία για να αντιληφθεί κανείς την προχειρότητα του συμφώνου Τσίπρα - Ιερώνυμου, καθώς και τα πολλά «δύσκολα» σημεία του. Τι θα γίνει με τις μητροπόλεις και τους ιερείς που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο; Με ποιο τρόπο και με ποιο έλεγχο θα καταβάλλονται οι μισθοί των κληρικών; Ποιος διασφαλίζει τα δικαιώματά τους; Και τι θα γίνει, αύριο - μεθαύριο, εάν το κράτος πει ότι δεν μπορεί να καταβάλλει τα 200 εκ. ευρώ της επιδότησης ή κάτι τέτοιο απαγορευτεί από την ΕΕ και τους «θεσμούς»; Ας θυμηθούμε μόνο πόσες - θεσμοθετημένες - πιστώσεις χρωστάει το κράτος στους δήμους και θα καταλάβουμε τι σημαίνει «επιδότηση»…
Ομως ας μην βασανίζουμε τις σκέψεις και τις ψυχές μας με ερωτηματικά που ούτε καν αξίζουν απάντησης. Η ουσία είναι μία: Ο στόχος είναι δόλιος, σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο. Και ο σημερινός προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είτε στηρίζει αυτή την δολιότητα, είτε έχει πιαστεί στο δόκανο και δεν κατανοεί την πραγματικότητα.
Ομως αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει. Δεν πρέπει να περάσει.
Θα καταργηθεί… από άμβωνος!
Η Κεφαλή της ιεραρχίας είναι μία και μόνη. Ομως, το πλήρωμα της Εκκλησίας του Θεού αποτελείται από πολλά εκατομμύρια, που δεν θα επιτρέψουν τη «νέα Αλωση».
Αυτονόητα, οι απλοί παπάδες μας πρέπει να ξεσηκωθούν. Και μαζί τους όλοι εμείς, οι Ελληνες πιστοί, που προστρέχουμε στον παπά για να εξομολογηθούμε και να κλάψουμε, για να παντρευτούμε και να βαπτίσουμε τα παιδιά μας, για να πάρουμε την ευχή του και να ζητήσουμε τη βοήθειά του.
Κλήρος και λαός μαζί λοιπόν, απέναντι στους ολίγους και στους ολίγιστους.
Και… άντε να μετρηθούμε!
(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.