Νεκτάριος Φαρμάκης: Δεν χωράνε ατελέσφοροι χειρισμοί σε Νομική και Πατρών-Πύργου | dete

Νεκτάριος Φαρμάκης: Δεν χωράνε ατελέσφοροι χειρισμοί σε Νομική και Πατρών-Πύργου

Επικοινωνιακούς λόγους διακρίνει η επερχόμενη περιφερειακή αρχή πίσω από την απόφαση της απερχόμενης να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της χρηματοδότησης του έργου μελέτης και κατασκευής κτιρίου της (υπό κατάργηση) Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας θα προταθεί να ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ.
Αν και δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση από την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη μετά από τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, κύκλοι της σχολίαζαν χθες στην «Π» ότι επιχειρείται με αυτά τα τερτίπια μια εργαλειοποίηση του περιφερειακού συμβουλίου. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι γεννάται και ένα ζήτημα νομιμότητας, καθώς είναι πιθανό να έχει καταργηθεί και επίσημα η Νομική Σχολή μέχρι να συζητηθεί το σχετικό θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η νέα περιφερειακή αρχή δεν έχει αντίρρηση να χρηματοδοτήσει υποδομές για νέο τμήμα ή τμήματα του Πανεπιστημίου, όχι όμως να συμμετέχει σε μια διαδικασία που υποτιμά τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.
Ο Ν. Φαρμάκης έχει τοποθετηθεί κατ' επανάληψη στο ζήτημα της Νομικής Σχολής με πιο πρόσφατη τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στα μέσα Ιουλίου. Θυμίζουμε ότι είχε ταχθεί υπέρ ενός νηφάλιου και εφ' όλης της ύλης διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα και να ενισχυθεί ουσιαστικά η ακαδημαϊκή κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας. Ο ίδιος είχε δηλώσει ανοικτά ότι στήριξε και θα στηρίζει πάντα το δικαίωμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ίδρυση Νομικής Σχολής, υπό το πρίσμα της αυτοδιοίκητης δυνατότητας που πρέπει να έχει κάθε Πανεπιστήμιο να επιλέγει τις κατευθύνσεις εξέλιξης και ανάπτυξής του.
Οι απόψεις αυτές του Ν. Φαρμάκη είναι γνωστές στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή και μάλλον του προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες ο χειρισμός μιας τόσο σημαντικής τοπικής υπόθεσης με τρόπο που χαρακτηρίζεται ατελέσφορος.
Ο Ν. Φαρμάκης θα επαναλάβει στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τις θέσεις που έχει εκφράσει τόσο στο θέμα της Νομικής Σχολής όσο και για αυτό του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, οι οποίες παραμένουν οι ίδιες τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ