Νίκος Νικολόπουλος: Δεν τελειώσαμε με την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα! | dete

Νίκος Νικολόπουλος: Δεν τελειώσαμε με την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα!

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, καταδίκασε ομόφωνα ένοχο για την ανθρωποκτονία του πατέρα του στη Ζάκυνθο, από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον 27χρονο Αλέξη.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, δηλαδή, επτά χρόνια για την ανθρωποκτονία και 12 μήνες κατά συγχώνευση για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Του αναγνώρισε ωστόσο τρία ελαφρυντικά, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, και συγκεκριμένα του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

Η ποινή του είναι συνολικά οχτώ χρόνια κάθειρξη, όμως θα αφεθεί την Δευτέρα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, η άσκηση έφεσης να έχει αναστέλλουσα ισχύ. Έτσι, ο 27χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείτο προσωρινά και θα αφεθεί ελεύθερος την Δευτέρα με την καθαρογραφή της απόφασης.

Η οικογένεια του κατηγορούμενου υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου με χειροκροτήματα. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 27χρονου και τα ετεροθαλή αδέλφια του, δήλωσαν συγκινημένοι και παράλληλα ευτυχισμένοι.

Απόλυτα ικανοποιημένοι για την επίτευξη του στόχου τους, δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Παναγιώτης Κεφαλληνός και Βασίλης Ταουχτσής.