Νέο κύμα καύσωνα – 40αρι θα χτυπήσει η Πάτρα | dete

Νέο κύμα καύσωνα - 40αρι θα χτυπήσει η Πάτρα

Σκαρφαλώνει και πάλι στα ύψη ο υδράργυρος. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέο κύμα καύσωνα φαίνεται ότι θα προσβάλει από σήμερα τη χώρα, το οποίο μάλιστα θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά την πρόσκαιρη ανάσα των προηγούμενων ημερών, οπότε ο υδράργυρος κυμάνθηκε σε μάλλον κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, από σήμερα έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Ειδικότερα, καύσωνας θα επικρατήσει σήμερα στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται σύμφωνα με την ΕΜΥ: στη Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία (έως 37 με 38 βαθμοί Κελσίου) και στα νησιά του Ιονίου (μέχρι 35 με 36 βαθμοί Κελσίου).

Στην Πάτρα σήμερα το θερμόμετρο θα φτάσει στους 33°C, αύριο Παρασκευή στους 35°, το Σαββατοκύριακο θα δείξει έως 38°C όπως και τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα χτυπήσει κόκκινο με 40°C, σύμφωνα με το meteo.gr.

Για αύριο Παρασκευή υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για σχεδόν όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν: στη Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου) και στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου). Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά περίπου 2 με 4 βαθμούς στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην Κεντρική Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.