Νέα πορεία για τη Δυτική Ελλάδα | dete

Νέα πορεία για τη Δυτική Ελλάδα

Του Μιλτιάδη Βέρρα

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε την αλήθεια. Θα σταθώ σε δύο μόνο δείκτες που προέρχονται από τη Eurostat.

Το 2017 η Ελλάδα βρίσκονταν στο 67% του μέσου ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Την ίδια χρονιά η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκονταν στο 49% του μέσου ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Είμαστε η 3η φτωχότερη περιφέρεια στην Ελλάδα και η 11η  φτωχότεροι περιφέρεια σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε το ίδιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με τη Γαλλική αποικία της Γουαδελούπης που βρίσκεται στην Καραϊβική!

Προ ημερών η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την ανεργία στις Περιφέρειες της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ανεργία 24,1% είναι δεύτερη από το τέλος μεταξύ των ελληνικών περιφερειών ( χειρότερα από εμάς είναι μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) και έκτη από το τέλος ανάμεσα στις 329 ευρωπαϊκές περιφέρειες!

Χειρότερα δεν γίνεται, τραγικότερος απολογισμός δεν μπορεί να υπάρξει.

Αυτά τα δύο στοιχεία εξηγούν και με το παραπάνω την απόφασή μου να μπω στη μάχη των εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι άνθρωποι και οι ομάδες τους, που διοίκησαν την Περιφέρεια τα τελευταία οκτώ χρόνια, εννοώ τόσο την ομάδα Κατσιφάρα όσο και την ομάδα στην οποία ανήκε ο Φαρμάκης, απέτυχαν παταγωδώς. Το λένε οι αριθμοί, μας το λέει η Eurostat.

Ταυτόχρονα εμφανίσθηκε στο προσκήνιο το εγχείρημα του Κώστα Σπηλιόπουλου με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά». Με τον Σπηλιόπουλο αλλά και πολλά ακόμα στελέχη της παράταξης έχουμε κάτι κοινό. Διεθέτουμε μεν την διαδρομή και την πολιτική εμπειρία μας, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να είμαστε απαλλαγμένοι από κομματικά δεσμά. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Απέναντί μας βρίσκονται δύο αντίπαλοι που ελπίζουν στα κόμματα που τους στηρίζουν. Είδαμε όμως που οδήγησαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Για’ αυτό είναι πια καιρός να γυρίσουμε τη σελίδα και να αναλάβει την τύχη της Περιφέρειας μια ομάδα ανθρώπων χωρίς κομματικά δεσμά, με ανιδιοτέλεια και σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Καλώ όλους και όλες να στηρίξουν αποφασιστικά το συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» με επί κεφαλής τον Κώστα Σπηλιόπουλο, συνδυασμό στον οποίο μετέχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Θα πάμε μαζί και θα πάμε καλά τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών και θα κερδίσουμε τη νίκη. Για να πάει η Δυτική Ελλάδα μπροστά.

*Ο Μιλτιάδης Βέρρας είναι πρώην βουλευτής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου