ΝΕΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Πολιτικό το άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου – Με τον Κινγκ Κονγκ η βασίλισσα! | dete

ΝΕΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Πολιτικό το άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου – Με τον Κινγκ Κονγκ η βασίλισσα!

Καινούργια άρματα θα δούμε στο φετινό καρναβάλι, και μάλιστα αυτό του βασιλιά καρνάβαλου θα έχει έντονα πολιτικό χαρακτήρα. Ο βετεράνος δημιουργός – κατασκευαστής Πέτρος Βρυώνης και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς ώστε να εντυπωσιάσουν το κοινό με τις δημιουργίες τους.

Για τον βασιλιά καρνάβαλο του 2019 η ιδέα και τα σχέδια υπήρχαν εδώ και 2 χρόνια και αξιοποιούνται φέτος καθώς… τίποτε δεν έχει αλλάξει στο μεσοδιάστημα (για το περιεχόμενο του άρματος και τα μηνύματα που θέλει να περάσει). Το  θέμα είναι το δίπολο της αστικής δημοκρατίας, ένα δίπολο που αποτελείται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική και οπτική των πραγμάτων και από την σοσιαλίζουσα πολιτική. Πρόκειται ουσιαστικά όπως εξήγησε ο Πέτρος Βρυώνης, για ένα ψευτοδίλημμα που θ’ απεικονιστεί στο άρμα με ένα τεράστιο κεφάλι στο κέντρο και δεξιά και αριστερά η κατασκευή θα μοιάζει σαν μία ζυγαριά.

Το εντυπωσιακό στοιχείο φέτος είναι πως 2 μήνες πριν την τελευταία Κυριακή της αποκριάς το 90% του άρματος του βασιλιά καρνάβαλου είναι έτοιμο. Όσο για τις διαστάσεις του, θα είναι 6 μέτρα ύψος και τουλάχιστον 12 μέτρα μήκος.

Τα καινούργια άρματα που θα παρελάσουν στους δρόμου της Πάτρας θα φθάνουν τα επτά. Ωστόσο τα προβλήματα στο Καρναβαλικό Εργαστήρι συνεχίζονται αφού λόγω κρίσης και τα υλικά είναι περιορισμένα αλλά και το προσωπικό! Το μόνιμο προσωπικό του Καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων είναι μόλις 6 άτομα μαζί με άλλα 6 που εργάζονται με συμβάσεις. Σημαντική ήταν η βοήθεια εργαζομένων που δούλεψαν έως τα μέσα Δεκεμβρίου με 8μηνα αλλά πάνω που είχαν μάθει τη δουλειά και μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα, χρειάστηκε να σταματήσουν.

Οσο για το άρμα της βασίλισσας,  έχει ένα σκληρό θέμα, έναν τεράστιο κινγκ κονγκ – γορίλα που θα θέλει να μας κατασπαράξει. Το θέμα συμβολίζει το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που του είχαν τάξει ανάπτυξη και βελτίωση αλλά μάταια. Εκτός από τον «κινγκ κονγκ» στην κατασκευή θα υπάρχουν ανοιχτά ράφια που θα συμβολίζουν ακριβώς το διαλυμένο κοινωνικό κράτος, «τροφή» στις ορέξεις και ψευτουποσχέσεις της δήθεν ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Βρυώνης που επίσης υπογράφει κατασκευαστικά το εν λόγω άρμα που σε ύψος θα φτάσει τα 5 μέτρα.

Φέτος θα δούμε στην παρέλαση των αρμάτων κι ένα μεγάλο άνθινο άρμα με την υπογραφή του Νίκου Λιβάνη ενώ τις άλλες κατασκευές έχουν αναλάβει οι Δημήτρης Τζουμάνης, Νεκτάριος Σαρηγιάννης και Παντελής Χατζόπουλος.