Μυρτιά: Τα μικρά αερόστατα φώτισαν και φέτος τον ουρανό της Τριχωνίδας | dete

Μυρτιά: Τα μικρά αερόστατα φώτισαν και φέτος τον ουρανό της Τριχωνίδας

Χθες το απόγευμα, Κυριακή του Πάσχα, αναβίωσε στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Άνω Μυρτιάς, το παλαιό πασχαλινό έθιμο, του πετάγματος μικρών αερόστατων, φωτίζοντας τον ουρανό της Τριχωνίδας.

Το ραντεβού δόθηκε στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες και πολλοί κάτοικοι όλων των ηλικιών της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στην εκδήλωση που αναβίωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά. «Είναι ευκαιρία ο ουρανός της Μυρτιάς εκείνο το βράδυ να γεμίσει “έξτρα” αστέρια» σημειώνουν με νόημα οι κάτοικοι του χωριού.

Μυρτιά

Οι καλές καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχος όσων θέλησαν να αναβιώσουν το έθιμο και έτσι δεκάδες αερόστατα φώτισαν τον ουρανό, προσφέροντας μία εντυπωσιακή εικόνα.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας.

Μυρτιά

Το χωριό Μυρτιά βρίσκεται στο δρόμο δίπλα στη Λίμνη Τριχωνίδα και με κατεύθυνση από Αγρίνιο προς Θέρμο, Λίγο έξω από τον οικισμό υπάρχει το Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιάς. Πρόκειται για ένα σημαντικό βυζαντινό μνημείο.

Έχει ιστορία χιλίων χρόνων και αποτέλεσε ιστορικό αλλά και καλλιτεχνικό πυρήνα της ευρύτερης περιοχής, κατά τη μακραίωνη ιστορία του. Η Μονή είναι χτισμένη μέσα στη φύση, σε σημείο από όπου ο επισκέπτης έχει θέα προς τη Λίμνη της Τριχωνίδας. Η Μυρτιά είναι μια γραφική περιοχή της Tριχωνίδας με παραλίμνιες ταβέρνες (Παραλία Mυρτιάς), όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την ονομαστή αθερίνα της λίμνης. Στο χωριό Mυρτιά θα δείτε την εκκλησία του Aγίου Iωάννη και το εκκλησάκι της Aγίας Eλεούσας σε σπηλιά («μπαλκόνι» με θέα σε όλη την περιοχή της Mυρτιάς και την Tριχωνίδα).

Μυρτιά