“Μουσικό Ταξίδι στην Ποίηση”: Στην Άνω Ζήρια, στις 7 Αυγούστου | dete

"Μουσικό Ταξίδι στην Ποίηση": Στην Άνω Ζήρια, στις 7 Αυγούστου

Μία από τις ομορφότερες εκδηλώσεις του φετινού Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σε έναν ειδυλλιακό, μαγευτικό χώρο στην Άνω Ζήρια, με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και την αύρα του βουνού. 

Πρόκειται για την εκδήλωση "Μουσικό ταξίδι στην ποίηση" που θα γίνει την Τετάρτη στις 7 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, σε έναν ατμοσφαιρικό και ιστορικό χώρο, στο προαύλιο του πέτρινου αρχοντικού σπιτιού του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα.

Ο Γιάννης Κουτσοχέρας υπήρξε μία πολυσχιδή προσωπικότητα όχι μόνο για το χωριό της Ζήριας, αλλά και για όλη την περιοχή της Ανατολικής Αχαΐας. Ήταν νομικός, ποιητής, λογοτέχνης και πολιτικός που αποτέλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1985 έως και το 1988, ενώ ήταν και ευρωβουλευτής το 1981.

Στα γράμματα είχε ξεχωρίσει με το έργο του για το οποίο τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Μεγάλο Βραβείο Παγκόσμιας Ποίησης το 1970 και το Βραβείο Ευρώπης το 1985. Ήταν σύζυγος της Λένα Ν. Στρέφη.

Η ποίηση του Γιάννη Κουτσοχέρα, είχε ως κυρίαρχα στοιχεία της τον έντονο λυρισμό της, την ευαισθησία της, την μουσικότητα στους στίχους, ενώ μέσα από το έργο του ποιητή διακρίνεται η λατρεία του για τον ελληνισμό, σε ένα κοσμικό και οικουμενικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση αυτή που θα γίνει την Τετάρτη θα τραγουδήσει η εξαιρετικά ταλαντούχα τραγουδίστρια Klaudia Delmer, συνοδευόμενη από τους κιθαρίστες Ηλία Κατελάνο, Γιώργο Θεοφανίδη και Πάτροκλο Γρυλλή, ενώ την εισαγωγή σε αυτή την υπέροχη μουσική βραδιά θα κάνει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας.

Είναι μία συνδιοργάνωση του Διεθνούς Ιδρύματος Γ. Κουτσοχέρα και Λ. Στρέφη - Κουτσοχέρα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ. Οι φίλοι της μουσικής, των τεχνών και των γραμμάτων θα έχουν έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν μία όμορφη βραδιά, υπό το φως της αυγουστιάτικης σελήνης, σε ένα από πιο ωραία χωριά της ανατολικής Αχαΐας, σε μία περιοχή που αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.