Με 15 σταυρούς πρώτη η Κατερίνα Σολωμού μετά την επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο Μαρίνος Σκανδάμης | dete

Με 15 σταυρούς πρώτη η Κατερίνα Σολωμού μετά την επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο Μαρίνος Σκανδάμης

Πρώτη στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. με 15 σταυρούς διαφορά αναδείχθηκε η Κατερίνα Σολωμού μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο, διαδικασία την οποία  ζήτησε ο Μαρίνος Σκανδάμης μετά την πρώτη  καταμέτρηση του Πρωτοδικείου σύμφωνα με την οποία η κ. Σολωμού ήταν επίσης μπροστά  με 8 σταυρούς διαφορά.

Ο κ. Σκανδάμης είχε ζητήσει επανακαταμέτρηση καθώς τα πρώτα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών τον έφερναν πρώτο με μια ψήφο διαφορά.

Η διαφορά στην μέτρηση του Υπουργείου με αυτή του Πρωτοδικείου οφειλόταν σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr στο γεγονός ότι δεν είχαν καταμετρηθεί ψήφοι ετεροδημοτών.

Όταν ο κ. Σκανδάμης ενημερώθηκε ότι η κ. Σολωμού ερχόταν πρώτη στη μέτρηση του Πρωτοδικείου με οκτώ ψήφους διαφορά, κατέθεσε αίτημα επανακαταμέτρησης, το οποίο έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα όμως η διαφορά στην επανακαταμέτρηση να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο και η κ. Σολωμού να βρεθεί στην πρώτη θέση με 15 ψήφους διαφορά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κ. Σολωμού συγκέντρωσε 3960 σταυρούς και ο κ. Σκανδάμης  3945.

Η δικηγόρος  της κ. Σολωμού και το περιβάλλον της δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη καθώς η υποψήφια βουλευτής κατάφερε μια πολύ σημαντική  πρωτιά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προεκλογικού αγώνα.  Η υποψηφιότητά της ως γνωστόν ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και μετά από πιέσεις, λόγω της πρωτιάς που σημείωσε στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και της πρόσκλησης για ενότητα που απηύθυναν στελέχη του κόμματος από τα κεντρικά.

Μπορεί η κ. Σολωμού να μην εκλέγεται βουλευτής, καθώς τη μια έδρα του ΚΙΝ.ΑΛ. την καταλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο πρόκειται για πολύ σημαντική εγγραφή και υποθήκη για το μέλλον.

Το αν θα υπάρξει συνέχεια στην "κόντρα" με τον κ. Σκανδάμη, θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει αυτός μετά την επανακαταμέτρηση. Από το αν δηλαδή θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα της μέτρησης που ο ίδιος ζήτησε.