Με κινητοποιήσεις ξεκινάει η χρονιά στην εκπαίδευση – Τι προγραμματίζουν δάσκαλοι και καθηγητές | dete

Με κινητοποιήσεις ξεκινάει η χρονιά στην εκπαίδευση – Τι προγραμματίζουν δάσκαλοι και καθηγητές

Αύριο χτυπάει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς αλλά από σήμερα ξεκινάει σειρά κινητοποιήσεων που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ο.Λ.Μ.Ε. για το επόμενο χρονικό διάστημα ενάντια στο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Οι κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ:
- Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σύστημα διορισμών από Δευτέρα 7/1/2019 έως Παρασκευή 11/1/2019.
-Σήμερα πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ώρα 12.00 από κοινού με την Δ.Ο.Ε.
-Την Παρασκευή 11/1/2019 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας.
-Την Παρασκευή 11/1/2019 πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε.
-Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες για σήμερα Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, ώρα 12:00, στο Υπουργείο Παιδείας, με κυρίαρχο αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.