Με αγάπη από την Πάτρα… για το σχολείο της Αφρικής! ΦΩΤΟ | dete

Με αγάπη από την Πάτρα… για το σχολείο της Αφρικής! ΦΩΤΟ

Η εθελόντρια Αναστασία Μπεζεριάνου, συνεχίζει την προσπάθειά της για να βοηθήσει περιοχές της Αφρικής! Το 2014είχε ταξιδέψει στο Livingstone της Ζαμπια ως εθελόντρια με τον οργανισμο African Impact και εκεί  έκανε μάθημα  στο Linda's community School. Μαθήματα αγγλικών για τα παιδιά της Αφρικής. Από εκείνη την χρονιά, με το συγκεκριμένο σχολείο κράτησε επαφές και σε κάθε ευκαιρία με τους μαθητές του φροντιστηρίου της στην Πάτρα κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν το σχολείο!

Την πρώτη φορά που οργάνωσαν  το Photo for Africa, κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα και βοήθησαν στην δημιουργία ενός λαχανόκηπου στο σχολείο ώστε να μπορούν να τρώνε οι μαθητές.  Το 2017 ταξίδεψε και πάλι  ως εθελόντρια στην Ζανζιβαρη, και εκεί  συγκρίνοντας δύο σχολεία σε δυο διαφορετικές χώρες της Αφρικής, διαπίστωσε πόσο μεγάλη ανάγκη είχε το συγκεκριμένο σχολείο!

Φέτος λοιπόν αποφάσισαν  να δημιουργήσουν  το Photo for Africa 2 για να βοηθήσουν στην κατασκευή  ενός νέου σχολείου με τουαλέτες, αφού το παλαιό κρίθηκε ακατάλληλο μετά το ξέσπασμα χολέρας τον  περασμένο Φεβρουάριο και το προσωρινό κλείσιμό του.

Περίπου 70 παιδιά, παλιοί και τωρινοί μαθητές του Boulevrd School of English (του φροντιστηρίου) δήλωσαν συμμετοχή στο πρότζεκτ. Ηταν πολύ απλό. Ήρθαν στο φροντιστήριο, η καθηγήτρια έβγαλε φωτογραφίες και εκείνοι τις αγόρασαν σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή 50λεπτα ή 1 ευρώ.  Αποτέλεσμα να καταφέρουν  να συγκεντρώσουν  500 ευρω! όλα τα χρήματα  θα πάνε στο Linda's community school!  Για την φωτογράφιση ζωγράφισε τα πρόσωπα των μαθητών με νερομπογιές και τους έβαλρ μαντίλια στο κεφάλι, ίσως επηρεασμένη από τα χρώματα της Αφρικής! Η Ανααστασία Μπεζεριάνου δηλώνει στον «Κόσμο»: «Για μένα ήταν πολύ μεγάλη χαρά, όχι μόνο για το χρηματικό ποσό που μαζέψαμε και για το σκοπό μας, αλλά επειδή έβλεπα κ τους μαθητές μου να απολαμβάνουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στο φροντιστήριο, έξω από τα πλαίσια του μαθήματος και τους γονείς να ενθουσιάζονται με τα αποτελέσματα από τις φωτογραφίες. Σίγουρα κανείς δε γίνεται πιο φτωχός ξοδεύοντας 3-4 ευρώ, πόσο μάλλον όταν ξέρεις οτι μια τόσο απλή κίνησή σου έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μια γωνία στην άλλη άκρη του κόσμου, για πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα.»!