Αχαΐα: «Μετωπική» καθηγητών με το υπουργείο Παιδείας – Μιλούν για προσπάθεια παραπλάνησης | dete

Αχαΐα: «Μετωπική» καθηγητών με το υπουργείο Παιδείας - Μιλούν για προσπάθεια παραπλάνησης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη... μετωπική που έχουν ανοίξει με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, είναι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στην Πάτρα και στην Αχαΐα. Οι καθηγητές μιλούν για προσπάθεια παραπλάνησης της κυβέρνησης και υποσχέσεις που δεν έχουν βάση, στο θέμα των αδιόριστων συνάδελφων τους, αλλά και για τρικ που έχει σκαρφιστεί το υπουργείο, περί διορισμών, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του.

Να βολέψει τους λίγους και να ξεγελάσει τους πολλούς, πάνω σε ένα ζήτημα που αποτελεί έναν χρόνιο βραχνά για την ελληνική εκπαίδευση, την στιγμή μάλιστα που πολλά από τα σχολεία της περιφέρειας υποφέρουν από την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και τα κενά σε καθηγητές.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ο νέος τρόπος διορισμού θα δημιουργήσει τεράστιες ανακατατάξεις και αδικίες στους πίνακες των αναπληρωτών, καθώς πετάει στο καλάθι των αχρήστων τους δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας, εξισώνοντας τους με τα ακαδημαϊκά κριτήρια, ενώ καλλιεργεί το έδαφος για το εμπόριο μεταπτυχιακών, νομιμοποιώντας το επί της ουσίας.