Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Χρώματα από τρεις ηπείρους! | dete

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Χρώματα από τρεις ηπείρους!

Λίγες μόλις ώρες απομένουν μέχρι την αυριανή (8.30μ.μ.) τελετή έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και ήδη η πόλη μας υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της από Ευρώπη, Αφρική και Ασία.
Το πρώτο κύμα των αποστολών είναι γεγονός, με την πόλη μας να γεμίζει με χρώματα και σύμβολα από τις εμφανίσεις των ξένων που εγκαταστάθηκαν ήδη στα ξενοδοχεία της περιοχής. Οι περισσότεροι θα έχουν ήδη γίνει αντιληπτοί από τους πατρινούς, καθώς ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποστολές διατηρούν την ομοιομορφία στον ρουχισμό κατά τις μετακινήσεις τους.
Συγκεκριμένα, στην Πάτρα βρίσκονται οι αποστολές (το μεγαλύτερο μέρος τους αν όχι ολόκληρες) της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Ιταλίας, του Μαρόκο, των Σκοπίων, της Κύπρου, της Γαλλίας, του Μονακό, του Κοσσυφοπεδίου και της Τυνησίας, με τις αφίξεις να είναι διαρκείς. Παράλληλα, στην πόλη μας καταφθάνουν και οι Ελληνες αθλητές, οι οποίοι καλούνται να αγωνιστούν «εντός έδρας».
Θυμίζουμε ότι στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες μετέχουν σχεδόν 1000 αθλητές και αθλήτριες από 26 χώρες της Μεσογειού.
* Εντυπωσιασμένοι με τον εξαιρετικό καιρό που επικρατεί στην Πάτρα δηλώνουν οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες της πόλης μας. Παράλληλα, είχαν να πουν για το παραθαλάσσιο μέτωπο και για τον μοναδικό ορίζοντα με φόντο την Παλιοβούνα, το Ιόνιο και τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
* Την Κυριακή θα ενσωματωθεί στην ελληνική αποστολή η Αγγελική Ανδριοπούλου, η οποία είναι το «βαρύ πυροβολικό» της χώρας μας στο θαλάσσιο σκι, καθώς έχει κατακτήσει Παγκόσμια πρωταθλήματα και πολλές διεθνείς διακρίσεις.
* Η τελετή έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ).
* Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες, κ.ά.) θα ανέβουν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ