Μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς 2018 θαυμάσια εικονογραφημένες από το New Yorker | dete

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς 2018 θαυμάσια εικονογραφημένες από το New Yorker

Μερικοί από τους καλύτερους εικονογράφους των ημερών μας δημιουργούν κάθε χρόνο (ολόκληρο το χρόνο) μια σινε-πινακοθήκη με έργα τέχνης βγαλμένα από το σινεμά.

Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό New Yorker των ΗΠΑ, από τα πιο ψαγμένα και προσεγμένα στη γραφή Αμερικάνικα έντυπα προτιμά αντί για μια φωτογραφία, να εικονογραφεί τις κριτικές της εβδομάδας με ένα illustration εμπνευσμένο από μια από τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες.

Το αποτέλεσμα όπως αναφέρει στην ανάρτηση του το flix.gr, είναι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον χαριτωμένο και συχνά κάτι που θα ήθελες να κρεμάσεις στον τοίχο σου και την ίδια στιγμή, κοιτάζοντας ολόκληρη την συλλογή από τις εικονογραφήσεις της χρονιάς, μπορείς να διανύσεις όλη την απόσταση του σύγχρονου illustration μέσα στα τεύχη ενός χρόνου.

Η φετινή συλλογή περιλαμβάνει ταινίες που δεν βγήκαν ποτέ στις αίθουσες της Ελλάδας, που βγήκαν νωρίτερα από την Αμερική ή που θα βγουν αργότερα μέσα στο 2019 και φυσικά πολλές απ’ αυτές είναι και στις καλύτερες της χρονιάς 2018 που τελειώνει, επιλεγμένες από τον Richard Brody.

Ανάμεσα τους και το “The Old Man & the Gun” του David Lowery με τον Robert Redford σε μία άκρως επιτυχημένη ερμηνεία με χάρη και γοητεία ως ληστής τραπεζών Φόρεστ Τάκερ, «Η Παρείσφρηση – BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι, το "Ρόμα" του Αλφόνσο Κουαρόν (παίζεται τώρα στην Πάτρα), κ.α.