Μαρόκο – Τρεις συλλήψεις για την δολοφονία των τουριστριών | dete

Μαρόκο - Τρεις συλλήψεις για την δολοφονία των τουριστριών

Σε ακόμη τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι μαροκινές Αρχές για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών, που βρέθηκαν αποκεφαλισμένες στο όρος Άτλας.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, την υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Οι άνδρες είναι βοσκοί, ηλικίας μεταξύ 25 και 33 ετών, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Μαρόκο 2Μ, και ένας πιστεύεται ότι έχει συνδέσμους με μια εξτρεμιστική ομάδα.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκο επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης και απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις.

Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν τη δολοφονία των δύο γυναικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο.