Μαξίμου – Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών έρχεται ανασχηματισμός | dete

Μαξίμου - Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών έρχεται ανασχηματισμός

Τις επόμενες προτεραιότητές της θέτει πλέον η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που εγκρίθηκε από τη Βουλή την Παρασκευή, βάζοντας τέλος σε μία μεγάλη κοινοβουλευτική περιπέτεια.

Στόχος του Μαξίμου είναι πλέον η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, μικροαλλαγές στην κυβέρνηση αλλά και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο και τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Είτε τον Μάιο, μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές, είτε με τη λήξη της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο.

Οι ενδείξεις συγκλίνουν στην πρώτη εκδοχή, αν και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει σε συνεδρίασή της τη «συνταγματικά προβλεπόμενη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019». Υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας εμφανίζεται και ο πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε μίνι ανασχηματισμό, με στόχο να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί. Απρόβλεπτος παράγοντας είναι πλέον ο πρώην πρωθυπουργικός συνεργάτης Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει περάσει στο αντάρτικο σηκώνοντας ψηλά τους τόνους. Με χθεσινό του Tweet ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ έβαλε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, «καρφώνοντάς» τον αναφορικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.